x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atenționare: Danemarca prelungește perioada de efectuare a controalelor la frontierele de stat

Atenționare: Danemarca prelungește perioada de efectuare a controalelor la frontierele de stat

14 Mai 2022   •   21:00
Atenționare: Danemarca prelungește perioada de efectuare a controalelor la frontierele de stat

Ministerul Afacerilor Externe informează românii care tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Danemarca despre faptul că autoritățile daneze au anunțat prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontierele de stat până la 11 noiembrie 2022.

După ce Danemarca anunțat prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontierele de stat până la 11 noiembrie 2022, MAE le-a recomandat românilor să se asigure că dețin în permanență asupra lor, pe timpul călătoriei spre și dinspre Danemarca, un act de identitate valabil (pașaport sau carte de identitate națională).

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: +4539407177, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei: +4527355537.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români consultarea paginilor de Internet: http://copenhaga.mae.rowww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: MAE