x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Viteza trenurilor se reduce cu 20-30 km/oră în unele zone din cauza caniculei

Viteza trenurilor se reduce cu 20-30 km/oră în unele zone din cauza caniculei

02 Aug 2021   •   17:04
Viteza trenurilor se reduce cu 20-30 km/oră în unele zone din cauza caniculei

Viteza de circulaţie a trenurilor în regionalele București, Craiova, Brașov, Timișoara, Galați și Constanța se reduce cu 20 - 30 km/h luni. La nivelul șinelor de cale ferată se înregistrează temperaturi de 50-55 de grade.

CFR SA anunță că luni, din cauza temperaturilor maxime de 37 - 39 de grade, în majoritatea regiunilor, angajații companiei au luat măsuri speciale pentru desfășurarea circulației trenurilor în condiții optime de trafic.

În intervalele orare în care temperatura în șină ajunge la 50 - 55 de grade, se reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală.

Din evidența măsurătorilor efectuate până acum, la nivelul celor 8 regionale de cale ferată, temperaturi ridicate, de 50 - 55 de grade la nivelul șinei, sunt înregistrate pe anumite secții secundare de pe raza regionalelor București, Craiova, Brașov, Timișoara, Galați și Constanța (pe această regională magistrala 800, București - Constanța nu este afectată de limitări de viteză din cauza caniculei).

Nu sunt introduce limită de viteză, din cauza temperaturilor ridicate, pe raza regionalelor Iași și Cluj.

Mediafax

×
Subiecte în articol: trenuri