x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: În țările democratice niciun militar nu a condus guverne

Kelemen Hunor despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: În țările democratice niciun militar nu a condus guverne

21 Oct 2021   •   13:40
Kelemen Hunor despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: În țările democratice niciun militar nu a condus guverne

Pot accepta în acest moment o astfel de soluție, că este o situație excepțională, spune liderul UDMR, Kelemen Hunor, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă pentru a forma noul guvern, însă afirmă că „pe palierul politic e o problemă”.

„Nicolae Ciucă este un militar excepțional, care a muncit și a fost în teatrele de război. Pe palierul politic e o problemă. Nu este foarte uzual, în ultima perioadă. În țările democratice niciun militar nu a condus guverne. Avem o oarecare reținere, dar înțelegem propunerea PNL și dorința de a căuta o soluție rapidă, poate nu pe termen foarte lung, dar suntem deschiși la dialog”, spune liderul UDMR.

Kelemen Hunor afirmă că că va avea o discuție cu Nicolae Ciucă, dacă acesta va fi desemnat să formeze guvernul.

„Repet, nu avem o problemă cu persoana lui Nicolae Ciucă. Aici e un principiu că în vremuri normale nu prea sunt guvernele conduse de militari, fie și în retragere. Da, pot accepta în acest moment o astfel de soluție, că este o situație excepțională”, adaugă Kelemen.

Mediafax

×
Subiecte în articol: kelemen hunor