x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban: Soluția crizei este la Iohannis, un tête-à-tête de 15 minute cu cei implicați. Nu știu de ce nu o face

Ludovic Orban: Soluția crizei este la Iohannis, un tête-à-tête de 15 minute cu cei implicați. Nu știu de ce nu o face

15 Sep 2021   •   14:00
Ludovic Orban: Soluția crizei este la Iohannis, un tête-à-tête de 15 minute cu cei implicați. Nu știu de ce nu o face
Sursa foto: Foto Lucian Alecu

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că președintele României, Klaus Iohannis, poate rezolva imediat criza politică de la București. Este nevoie de un un tête-à-tête cu cei implicați, nu știu de ce nu o face, spune Orban.

Liderul PNL a declarat miercuri că președintele României, Klaus Iohannis, poate rezolva criza politică în doar 15 minute.

„Președintele poate rezolva criza... un tête-à-tête de 15 minute cu cei implicați”, a explicat Ludovic Orban.

Președintele PNL a mai spus că se află într-o comunicare constituțională permanentă cu președintele României și că șeful statului ar putea să-i convingă pe liberalii din tabăra Cîțu să refacă alianța de guvernare.

„Sunt convins că președintele Iohannis poate să-i convingă pe colegii mei de lucruri pe care eu nu pot să-i conving... Nu știu de ce nu o face... Este atributul constituțional al președintelui să intervină, dar nu după 25 septembrie, ci astăzi dacă se dorește”, a adăugat Ludovic Orban.

Președintele PNL a spus din nou care sunt opțiunile politice în acest moment, potrivit propriei viziuni.

„Refacerea coaliției, este foarte simplu. Partidul USR PLUS a exprimat o condiție peste care nu poate trece, este foarte simplu, nu există decât trei soluții pentru România: refacem coaliția, facem un blat politic cu PSD, așa cum se pare că se întâmplă și eu sunt total împotrivă, sau opoziția. Singura soluție corectă este refacerea coaliției”, a precizat președintele PNL.

USR PLUS și-a retras miniștrii din Guvern solicitând demisia premierului Florin Cîțu. Liberalii din tabăra Cîțu îl susțin pe premier, iar reprezentanții USR PLUS și AUR au depus o moțiune de cenzură pentru înlăturarea Guvernului.

Mediafax

×
Subiecte în articol: ludovic orban klaus iohannis