A murit unul dintre cei mai mari saxofonişti de jazz din America

Wayne Shorter, icoană a saxofoniştilor de jazz din America, a murit la vârsta de 89 de ani. Compozitorul şi interpretul a colaborat cu interpreţi precum Miles Davis, Joni Mitchell şi Carlos Santana.

295 afișări
Imaginea articolului A murit unul dintre cei mai mari saxofonişti de jazz din America

A murit unul dintre cei mai mari saxofonişti de jazz din America

Wayne Shorter, unul dintre cei mai mari saxofonişti de jazz din America, a cărui carieră s-a întins de la bop, la fusion şi nu numai, a murit într-un spital din Los Angeles, la vârsta de 89 de ani. Publicistul său a confirmat decesul pentru New York Times.

Din anii 1960, Wayne Shorter a reuşit să impună a treia voce în jazz, într-o perioadă dominată de legendarii saxofonişti John Coltrane şi Sonny Rollins. Împreună cu fratele său, Alan Shorter (1932-1988), au cântat bebop şi s-au poreclit „Mr Weird” („Monsieur Bizarre”) şi „Doc Strange” („Docteur Etrange”).

De asemenea, a avut un parteneriat lung şi fructuos cu Joni Mitchell, apărând pe 10 dintre albumele acesteia, şi a colaborat cu muzicieni rock precum Carlos Santana şi Steely Dan.

A câştigat 12 premii Grammy, inclusiv unul luna trecută, potrivit Reuters.

Shorter a suferit o tragedie în viaţa sa odată cu moartea, în 1985, a fiicei pe care a avut-o cu cea de-a doua soţie, Ana Maria Patricio, care la rândul ei a murit când un avion de linie al companiei TWA a explodat la scurt timp după ce a decolat din New York, în 1996.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
wayne shorter,
deces,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici