Celebra actriţă Jane Fonda, arestată la Washington în cursul unui protest faţă de schimbările climatice - FOTO, VIDEO

Actriţa americană Jane Fonda, în vârstă de 81 de ani, a fost arestată, vineri, în timp ce participa la Washington la un protest pe tema schimbărilor climatice, relatează postul BBC News.

2720 afișări
Imaginea articolului Celebra actriţă Jane Fonda, arestată la Washington în cursul unui protest faţă de schimbările climatice - FOTO, VIDEO

Actriţa Jane Fonda a fost arestată la Washington în cursul unui protest faţă de schimbările climatice

O înregistrare de la faţa locului arată momentul în care actriţa era escortată de poliţişti în cursul unui protest în faţa Capitoliului american.

Actriţa se numără printre cele 16 persoane care au fost arestate, potrivit postului CBS News. Persoanele arestate sunt acuzate de obstrucţionare.

Jane Fonda a anunţat că se va implica activ în protestele pe tema schimbărilor climatice, afirmând că a fost inspirată "de mişcarea incredibilă creată de tineretul nostru".

Artista a promis să protesteze în fiecare vineri până în luna ianuarie, cerând să fie luate măsuri pentru a contracara schimbările climatice.

Jane Fonda a participat la o serie de proteste similare, rostind chiar un discurs la Los Angeles cu ocazia grevei climatice globale, care a avut loc luna trecută.

Greva climatică globală a fost parţial inspirată de activismul elevei suedeze Greta Thunberg, care a lansat o campanie de proteste săptămânale, intitulată "Vineri pentru Viitor", cu scopul atragerii atenţiei asupra efectelor schimbărilor climatice.

Taguri:
sua,
actriţă,
proteste

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici