China, tot mai mică: populaţia Beijingului a scăzut pentru prima dată în ultimii 19 ani

Beijing, capitala Chinei şi unul dintre cele mai mari oraşe din lume, a înregistrat o scădere a populaţiei anul trecut, pentru prima dată în ultimii 19 ani. De altfel, întreaga ţară se confruntă cu o criză demografică, iar autorităţile au început să ia măsuri.

488 afișări
Imaginea articolului China, tot mai mică: populaţia Beijingului a scăzut pentru prima dată în ultimii 19 ani

Populaţia permanentă a oraşului a scăzut de la 21,88 milioane în 2021 la 21,84 milioane în 2022. Şi numărul migranţilor din Beijing a scăzut anul trecut.

Scăderea de anul trecut este una relativ mică, dar analizată în contextul naţional arată dimensiunea crizei cu care se confruntă societatea.

Anul trecut, populaţia Chinei a scăzut pentru prima dată de la marea foamete din 1961. De vină este o combinaţie de factori, susţin specialiştii. Politica unui singur copil introdusă de China în anii 80, schimbarea atitudinii faţă de căsătorie şi familie în rândul tinerilor chinezi, inegalitatea de gen şi provocările legate de creşterea copiilor în oraşele aglomerate şi scumpe sunt principalii factori care au provocat criza demografică.

Eforturile depuse de factorii de decizie politică nu au reuşit până acum să inverseze această tendinţă. Autorităţile au încercat să consolideze concediul de maternitate şi să ofere diferite avantaje, inclusiv financiare, familiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici