Dezvoltatorul român de jocuri video Amber se extinde cu un birou în Ucraina. Vrea să angajeze 60 de specialişti până la finalul lui 2022

Dezvoltatorul român de jocuri video Amber, cu afaceri care au depăşit pragul de 20 milioane de dolari la finalul anului 2020, anunţă extinderea pe plan internaţional şi deschiderea unui nou studio în Kiev, Ucraina.

654 afișări
Imaginea articolului Dezvoltatorul român de jocuri video Amber se extinde cu un birou în Ucraina. Vrea să angajeze 60 de specialişti până la finalul lui 2022

Dezvoltatorul român de jocuri video Amber, cu afaceri care au depăşit pragul de 20 milioane de dolari la finalul anului 2020, anunţă extinderea pe plan internaţional şi deschiderea unui nou studio în Kiev, Ucraina, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei. În prezent, Amber este prezent în Bucureşti, Botoşani, Guadalajara, Montreal, San Francisco şi Los Angeles.

„O plajă extinsă de talente într-o comunitate de gaming înfloritoare şi o legătură culturală cu celelalte birouri din Europa de Est au făcut ca Amber să-şi extindă operaţiunile în Ucraina, creând noi oportunităţi de creştere. Prezenţa pe piaţa ucraineană întăreşte puterea creativă şi transmite un mesaj de sprijin al companiei pentru echipa din Kiev şi pentru ecosistemul mai larg de dezvoltare a jocurilor din ţară”, a spus Jaime Gine, CEO-ul Amber.

El a adăugat că unul dintre obiectivele studioului ucrainean este să devină partenerul principal în dezvoltarea de jocuri AAA (jocuri cu bugete mari) şi PC din ţară.

„Studioul va fi condus de Matthew Manolovits din funcţia de director general al Amber Ucraina. (…) Amber vrea să devină partenerul de dezvoltare preferat pentru industria jocurilor, oferind servicii creative prin intermediul birourilor sale internaţionale”, a mai spus Jaime Gine.

De asemenea, în urma planurilor de extindere, Amber vrea să angajeze circa 60 de specialişti până la finalul anului în curs.

„În 2022, poziţiile vor fi disponibile mai ales pentru specialiştii care activează în Kiev, Odesa si Lviv. Relocarea la Kiev nu este o cerinţă.”

Compania înfiinţată în 2013 la Bucureşti, a înregistrat în primele şase luni ale anului 2021 o cifră de afaceri de 50 de milioane de lei (11,5 milioane de dolari), în creştere cu 45% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

De asemenea, pentru întregul an 2021, reprezentanţii Amber estimează o cifră de afaceri de 130 de milioane de lei (30 de milioane de dolari), în creştere cu circa 51% faţă de 2020. În prezent, echipa Amber Studio numără peste 900 de angajaţi care lucrează pe două continente, în birourile din Bucureşti, Botoşani, San Francisco, Los Angeles, Montreal, Guadalajara şi Kiev.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici