Ciucă: Ameninţările formulate la adresa jurnalistei Radioului Public, inacceptabile

Condamn public ameninţările formulate la adresa jurnalistei Radioului Public - Redacţia Târgu-Mureş, pe care le calific drept inacceptabile, transmite Nicolae Ciucă, după ce o jurnalistă a fost ameninţată în discursul unui politician extremist din Ungaria.

438 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Ameninţările formulate la adresa jurnalistei Radioului Public, inacceptabile

Ciucă: Ameninţările formulate la adresa jurnalistei Radioului Public, inacceptabile

„Condamn public ameninţările formulate la adresa jurnalistei Radioului Public - Redacţia Târgu-Mureş, pe care le calific drept inacceptabile, reprezentând un atac grav la adresa valorilor democratice. Libera exprimare a jurnaliştilor este o condiţie de bază a statului de drept şi o valoare fundamentală în orice democraţie. Solicit instituţiilor abilitate ale statului să îşi exercite atribuţiile legale pentru protejarea jurnaliştilor şi tragerea la răspundere a celor responsabili de propagarea discursului care incită la ură şi discriminare”, transmite premierul Nicolae Ciucă.

Şi ministrul Familiei, Gabriela Firea, a reacţionat.

„Violenţa naşte violenţă! Condamn cu fermitate orice formă de violenţă sau instigare la violenţă, în special când la mijloc e vorba de o femeie. Am citit cu amărăciune relatările presei cu privire la ameninţările la adresa unei doamne, jurnalist la postul public de radio. E şi mai grav faptul că afirmaţiile extreme au fost făcute de membrii unui partid politic. Normalitatea, respectul şi bunul simţ nu au etnie sau culoare politică şi nu ţin de statul social sau funcţia ocupată. Ameninţarea cu moartea este o faptă penală şi se pedepseşte ca atare! Astfel de gesturi nu sunt de tolerat şi solicit instituţiilor statului să se autosesizeze şi să ia de urgenţă toate măsurile legale în acest caz. De asemenea, e nevoie de solicitarea unor sancţiuni la nivel diplomatic, având în vedere cetăţenia străină a „agresorilor”. Îi transmit jurnalistei toată susţinerea mea şi a colegilor mei din Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. Am solicitat deja Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi să se implice în acest caz şi să ofere sprijin jurnalistei, dacă va fi nevoie”, scrie pe Facebook Firea.

Reacţiile celor doi vin după ce în fluxul de ştiri al Societăţii Române de Radiodifuziune şi în spaţiul public a apărut ştirea care relatează despre „un derapaj nepermis al unui politician maghiar aflat în România”.

Potrivit RRA, un jurnalist maghiar al Radio România şi alte două etnii au fost ameninţate în discursul unui politician extremist din Ungaria.

În mesajul său, acesta spune: “…puteţi să o vedeţi pe Parászka Boróka, o puteţi auzi la Radio Târgu-Mureş. Păi dacă maghiarii nu sunt în stare să spânzure astfel de oameni, să îi elimine dintre ei, să nu ne mirăm că am ajuns unde suntem“.

Politicianul a mai adăugat, cităm: "asistăm la ţiganizarea secuimii şi a poporului maghiar".

Aprecierile au fost făcute în cadrul unei întâlniri organizate la Sfântu Gheorghe, unde politicianul maghiar a fost prezent. O înregistrare audio difuzată de un jurnalist aflat la întâlnirea de la Sfântu Gheorghe probează faptul că, pe lângă aprecierile xenofobe la adresa etniei rrome şi a comunităţii evreieşti, este menţionat şi numele jurnalistei de etnie maghiară, angajată a Societăţii Române de Radiodifuziune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici