Patru ucraineni s-au rătăcit pe munte, după ce au trecut graniţa în România

Unul dintre ei nu mai vorbeşte, iar ceilalţi se plâng că le e foarte frig şi imploră să fie ajutaţi.

756 afișări
Imaginea articolului Patru ucraineni s-au rătăcit pe munte, după ce au trecut graniţa în România

Patru ucraineni s-au rătăcit pe munte, după ce au trecut graniţa în România

Alarmă în desfăşurare a SPJ Salvamont Maramureş.

Patru cetăţeni ucrainieni - 3 bărbaţi şi o femeie cu vârste între 30 şi 32 ani - au trecut miercuri dimineaţă frontiera din Ucraina spre România, rătăcindu-se din cauza condiţiilor meteo şi a terenului extrem de dificil în partea muntoasă a zonei Poienile de Sub Munte din judeţul Maramureş.

Nu se poate comunica cu cei patru, dar apelanta care a sunat la 112 miercuri seară şi care a ţinut legătură cu un aparţinător al celor patru le-a transmis salvamontiştilor că una dintre persoane nu mai comunică, iar ceilalţi se plâng că le e foarte frig şi imploră să fie ajutaţi.

„În zona pe care am identificat-o altitudinea este de peste 1600 metri, a nins în ultimele zile, zăpada este aproximativ de 60-80 cm, iar traseul până în locul în care au fost confirmate telefonic de către apelanta coordonatele celor patru este de aproximativ 7-8 ore de mers cu echipamentele din dotare. Echipa de prim răspuns a SPJ Salvamont Maramureş, formată din 6 salvatori montani echipaţi pentru condiţii de iarnă, s-a deplasat cu autospeciala din dotare până unde este acces, urmând că ulterior să pornească pe munte pe un traseu extrem de dificil şi că relief şi că timp de parcurs. O altă echipa a SPJ Salvamont Maramureş formată din încă 6 salvatori montani se pregăteşte să pornească ca suport al primei echipe, ultimii urmând să se poziţioneze în locul în care prima echipa va lăsa autospeciala de intervenţie pentru a urca pe munte, iar de acolo vor încerca să stabilească comunicaţii cu prima echipa pentru extragerea celor 4 cetăţeni ucrainieni din munte în noaptea asta. Din păcate în zona nu există semnal telefonic deloc”, a informat Salvamont Maramureş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici