AC Milan, campioană în Serie A după 11 ani de pauză. Marea rivală, Inter, a terminat pe locul 2

  • Milan a cucerit primul său titlu în Serie A după 11 ani, din 2010-11, după o victorie categorică în deplasare la Sassuolo.
  • Leao a dat trei pase de gol, pentru dubla lui Olivier Giroud şi golul lui Franck Kessie.
  • Ciprian Tătăruşanu devine astfel campion în Serie A.
438 afișări
Imaginea articolului AC Milan, campioană în Serie A după 11 ani de pauză. Marea rivală, Inter, a terminat pe locul 2

Rossoneri aveau sarcina de a face minim un punct pe Mapei Stadium,suficient pentru a-şi asigura titlul în Serie A, deoarece aveau un palmares superior faţă de marea rivală Inter şi un avans de două puncte înaintea ultimei runde. Peste 18.000 de fani milanezi au fost prezenţi la Reggio Emilia, aşa că meciul a dat impresia că e pe terenul de casă al milanezilor.

Olivier Giroud a reluat cu capul o lovitură liberă, dar Andrea Consigli a fost egalat, apoi o avalanşă de ocazii în decurs de câteva minute. Ferrari s-a aruncat pentru a-l împiedica pe Rafael Leao să marcheze clar pe poartă, apoi, la un corner, Fikayo Tomori a încercat să reia cu pieptul, dar a fost respins de o degajare de pe linia porţii a lui Maxime Lopez.

Francezul Giroud a reuşit să deschidă scorul în minutul 17, cu un şut de la 10 metri, după o cavalcadă de ocazii ale oaspeţilor.

Al doilea gol a venit în minutul 32, când Leao a păcălit din nou un fundaş şi a pasat înapoi de pe linia de fund, pentru ca Giroud să înscrie din nou de la 10 metri.

Cel de-al treilea gol a venit patru minute mai târziu, de pe flancul drept, Rade Krunic furându-i mingea lui Maxime Lopez, pentru ca mai apoi Leao să îşi completeze triplul asist de pe linia de margine, de data aceasta pentru Franck Kessie, care a trimis cu interiorul piciorului stâng, de la opt metri.

A doua repriză a fost controlată de oaspeţi, care au încercat doar să-şi menţină avantajul.

Zlatan Ibrahimovic şi-a făcut şi el apariţia de pe bancă şi a trimis mingea în plasă, la ceea ce ar fi fost a patra pasă de gol a lui Leao, dar de data aceasta extrema portugheză a fost în offside.

Hamed Traore a fost aproape de golul de consolare în ultimele minute, dar şutul său a ricoşat de la baza stâlpului.

Este primul titlu al Milanului după 11 ani, dar şi prima oară când Stefano Pioli câştigă o medalie în calitate de antrenor.

Internaţionale Milano s-a impus pe teren propriu tot cu 3-0, în faţa Sampdoriei, şi termină sezonul pe locul 2 în Serie A.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici