Jordi Alba va părăsi Barcelona după 11 ani

Fundaşul Jordi Alba va părăsi Barcelona la finalul sezonului, după 11 ani petrecuţi în echipa catalană, a anunţat miercuri clubul din LaLiga.

219 afișări
Imaginea articolului Jordi Alba va părăsi Barcelona după 11 ani

Jordi Alba, Facebook

Internaţionalul spaniol în vârstă de 34 de ani a jucat peste 450 de meciuri pentru Barcelona, câştigând Liga Campionilor în 2015, şase titluri LaLiga, cinci titluri Copa del Rey, patru Supercupe ale Spaniei şi Cupa Mondială a Cluburilor.

Jordi Alba a venit prin intermediul academiei La Masia din Barcelona, dar a plecat în 2005 şi şi-a făcut un nume la Valencia, înainte de a se alătura clubului catalan în 2012.

„Jordi Alba, care a dominat partea stângă a terenului în peste un deceniu la Barca, părăseşte clubul ca al treilea căpitan al echipei de seniori, punând capăt unei cariere strălucitoare...”, a spus Barcelona într-un comunicat.

„FC Barcelona doreşte să-şi exprime public recunoştinţa faţă de Alba pentru profesionalismul, angajamentul şi dăruirea sa, precum şi pentru relaţia sa mereu pozitivă şi prietenoasă cu toţi membrii familiei Barca...

"Din păcate, totuşi, se pare că toate lucrurile bune trebuie să se termine, iar cortina se va lăsa peste perioada petrecută de Jordi Alba la Barca în doar câteva săptămâni. Îi dorim succes în planurile sale de viitor, oricare ar fi acestea".

Jordi Alba a avut 23 de apariţii în campionat în acest sezon, în care Barcelona a câştigat cel de-al 27-lea titlu LaLiga la începutul acestei luni, dar un număr mare dintre aceste apariţii au venit de pe bancă, managerul Xavi Hernandez preferând să joace cu Alejandro Balde, în vârstă de 19 ani.

"Realitatea a depăşit visul. Principala mea dorinţă a fost să fiu mereu jucător la FC Barcelona", a spus Jordi Alba într-un videoclip pe reţelele de socializare.

"După 11 sezoane, sunt foarte mândru de tot ce am realizat împreună. Nu totul a fost frumos, am trăit momente complicate, dar ieşim din ele mereu uniţi."

Jordi Alba este al treilea jucător de lungă durată care părăseşte Barcelona în acest sezon, lui alăturându-i-se mijlocaşul defensiv Sergio Busquets, care urmează să plece şi el, în timp ce fundaşul Gerard Pique şi-a anunţat retragerea în noiembrie.

Fundaşul stânga este actualul căpitan al Spaniei şi a avut 91 de apariţii internaţionale. A făcut parte din lotul care a câştigat Euro 2012.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici