Autostrada Pașcani-Suceava, avizată. Cât costă construcția

0

Autostrada Pascani-Suceava a fost avizată. Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor a avizat astăzi Studiul de Fezabilitate, după ce documentul a fost avizat săptămâna trecută de CNAIR, a anunțat joi ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Urmează avizarea acestui Studiu de Fezabilitate în Consiliul Interministerial și aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin Hotărâre de Guvern.

Parte a A7 (Autostrada Moldovei), sectorul Pașcani – Suceava (62 de km) are o valoare estimată de 7,79 miliarde de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport, potrivit șefului Transporturilor.

Autostrada va fi împărțită în două loturi, care vor fi licitate independent:
-Lotul 1 (33 km): Nodul rutier Roșcani cu descărcare în DJ 208C;
-Lotul 2 (28, 97 km): Nodul Rutier care va asigura conexiunea cu Aeroportul Suceava și accesul în DN29.

Trei județe vor fi tranzitate de această nouă autostradă:
– Iași (12,3 km),
– Botoșani (6,5 km),
– Suceava (43,17 km).

Pe traseu vor fi construite inclusiv:
– 23 de viaducte
– 37 de pasaje
– 12 poduri
– 8 parcări
– 2 Centre de Întreținere și Coordonare
– 5 noduri rutiere: Tătăruși – Heci (DJ208F), Dolhasca (DJ208I), Roșcani (DJ208C), Dumbrăveni (DJ208B), Aeroport Suceava (cu drum de acces în DN29.

Noua autostradă va asigura inclusiv legătura cu Punctul de Trecere a Frontierei româno – ucrainene de la Siret.

”Construcția Autostrăzii Pașcani- Suceava, un nou pas important! Și Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor a avizat astăzi Studiul de Fezabilitate, după ce documentul a fost avizat săptămâna trecută de CNAIR.

Urmează avizarea acestui Studiu de Fezabilitate în Consiliul Interministerial și aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin Hotărâre de Guvern. Parte a A7 (Autostrada Moldovei), sectorul Pașcani- Suceava (62 de km) are o valoare estimată de 7,79 miliarde de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.