Azi s-a semnat contractul! Vom avea metrou până la Aeroportul Otopeni

0

Cea mai bună veste a momentului a fost dată astăzi de directorul general al Metrorex, Mariana Miclăuș. Aceasta a anunțat că din anul 2027 vom putea circula cu metroul până la Aeroportul Otopeni. Contractul semnat astăzi va lega staţia Tokyo de Aeroportul Otopeni. Pe M6 vor circula 12 trenuri, care vor fi cumpărate în perioada următoare.

Metrorex a semnat, marţi, 2 mai 2023, contractul care are ca obiect ”Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă. (Magistrala 6 – 1 Mai – Otopeni). Proiectare şi execuţie lucrări structură de rezistenţă pentru Lotul 1.2: Tokyo – Aeroport Otopeni”, cu Asocierea Gülermak Ağir Sanayi Inşaat Ve Taahhüt A.S.-Somet SA.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că este convins că acest proiect va fi unul de succes. 

“Sunt convins că acest proiect va fi unul de succes. Aşa cum ştiţi, tot ce ţine de M6, prima secţiune, probabil undeva în luna iunie se va da ordinul de începere de lucrări, execuţia efectivă, fiindcă s-a încheiat partea de proiectare, deci undeva în luna iunie vom avea partea de execuţie pe primul tronson, cel care este finanţat, astăzi când vorbim, din POIM şi va fi fazat pe POT.Eu sper ca tot ceea ce am încercat de un an de zile, şi anume transferul acestei secţiuni de pe POIM sau POT pe PNRR, să se şi întâmple şi semnalele sunt pozitive şi la ultima şedinţă de Guvern domnul ministru Boloş m-a asigurat că una din schimbările deja acceptate de Comisia Europeană în PNRR este acest schimb între M4 şi M6”, a explicat ministrul Transporturilor.

Valoarea contractului este de 1.278.415.271,87 lei, fără TVA (circa 240 milioane de euro). Sursele de finanţare ale contractului sunt asigurate de la bugetul de stat şi fonduri externe rambursabile – credit extern JICA. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.