Cutremurul din Turcia și Siria a fost prezis de un cercetător olandez

Cutremurul din Turcia a fost anticipat cu trei zile înainte de un expert olandez. I se spune „Oracolul seismelor” și pe 2 februarie a publicat pe canalul său de Youtube un clip în care anunţa că se aşteaptă la cutremure în zona eurasiatică. Acum, numele lui a devenit cunoscut în toată lumea.

Frank Hoogerbeets, cercetător: „Ce vom întâlni zilele următoare va fi o geometrie lunară planetară interesantă. Există posibilitatea unei forţe negative de dimensiune mai mare. Ţinând cont de forţă, există o mică posibilitate a unui eveniment seismic serios.”

A doua zi pe Twitter, savantul olandez revine asupra magnitudinii şi spune că magnitudinea ar fi de peste 7 pe Richter. La nici trei zile distanţă, profeţia sa s-a confirmat în Turcia, în cel mai mare cataclism din ultimii 100 de ani.

Bilanțul morților a depășit 4800 de oameni

Peste 4.800 de oameni au murit, în Turcia și Siria, în urma celor două cutremure devastatoare produse luni, la distanță de 9 ore unul de altul, în regiuni relativ apropiate.

Temperaturile extrem de scăzute, zăpada și ploaia au împiedicat eforturile de căutare a supraviețuitorilor în timpul nopții în Turcia, în timp ce cei aflați sub dărâmături strigă după ajutor. Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că numărul victimelor ar putea depăși 20.000, scrie The Guardian.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed