Greva din educație: Elevii și părinții, chemați la negocieri

0

Premierul Nicolae Ciucă a spus, astăzi, că se va întâlni cu reprezentanții părinților și ai elevilor „pentru a rezolva problema”.

„Este foarte clar pentru noi toți că nu putem vedea profesorii în altă parte decât la catedră, iar pe copiii noștri, elevi sau studenți, în bănci sau în amfiteatre. Nu cred că în momentul de față putem rezolva problemele blocând anul școlar. De aceea, mă angajez personal, (…) astăzi vom continua dialogul cu asociația părinților, a elevilor și, pe bază de dialog, vom rezolva problema. Fac apel la sindicate și la cadre didactice să înțeleagă măsurile pe care le-am luat”, a spus liderul de la Palatul Victoria.

Pe de altă parte, șeful Executivului spune că cerințele liderilor de sindicat sunt „foarte, foarte greu de îndeplinit în momentul de față”.

„Am găsit resurse pentru a asigura acele bonificații pentru debutanți în învățământ. Este în dezbatere publică proiectul de HG, proiectul de OUG. Am înțeles probleme personalului auxiliar și al celui nedidactic. Celelalte chestiuni pe care le-am discutat cu liderii de sindicat sunt foarte, foarte greu de îndeplinit în momentul de față, în condițiile în care  România, pentru a beneficia de fonduri europene în continuare, (…) avem o țintă de deficit pe care trebuie să o îndeplinim. Nu putem spori, în acest moment, cheltuielile pentru că absolut orice astfel de cheltuială produce efect pe deficit și, odată ce am pierdut controlul pe deficit, nu ne mai putem îndeplini obiectivele și intrăm într-o altă paradigmă pe care nu știu cine o va controla”, a precizat Nicolae Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.