Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, s-a întâlnit cu comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders. Ce au discutat

0

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, s-a întâlnit cu comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders, la București. Pe masa dicuțiilor dintre cei doi oficiali a fost decizia privind ridicarea MCV, dar și legea pensiilor pentru magistrați.

Luni, în marja reuniunii miniștrilor de justiție din statele membre ale Consiliului Europei, la Riga, ministrul justiției din România a avut o întâlnire cu comisarul european pentru justiție, Didier Reynders.

Alina Gorghiu a mulțumit pentru decizia de ridicare a MCV și a afirmat că România așteaptă decizia formală: „Este un pas important pentru România și cetățenii săi”. Șefa justiției a afirmat că recomandările din Raportul privind statul de drept 2023, precum și cele de la Comisia de la Veneția, sunt în curs de analiză.

„Așteptăm, totodată, analiza legilor justiției, realizată de către Comisie în jalonul PNRR 423”, i-a transmis Gorghiu comisarului UE pentru justiție.

Un alt subiect de interes a fost reprezentat de amendamentele la legea pensiilor de serviciu pentru magistrați. Alina Gorghiu și-a exprimat deschiderea spre a găsi o soluție de compromis în ceea ce privește amendamentele depuse la legea pensiilor de către magistrații români: „Vom găsi curând o soluție de echilibru!”, i-a transmis ministrul Justiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.