Musk: Este posibil ca personalul Twitter să fi favorizat candidaţii de stânga în timpul alegerilor din Brazilia din acest an

Musk a finalizat achiziţionarea Twitter pe 27 octombrie, cu doar câteva zile înainte de turul secund al scrutinului prezidenţial din Brazilia, când titularul de extremă-dreapta Jair Bolsonaro a fost învins de candidatul de stânga Luiz Inacio Lula da Silva.

”Am văzut o mulţime de tweet-uri îngrijorătoare despre recentele alegeri din Brazilia”, a scris Musk pe Twitter, când a fost întrebat de un utilizator despre alegeri posibil ”manipulate” de conducerea anterioară a companiei.

”Dacă acele tweet-uri sunt corecte, este posibil ca personalul Twitter să  fi acordat preferinţă candidaţilor de stânga”, a adăugat miliardarul.

La începutul acestui an, Bolsonaro l-a găzduit pe Musk la o întâlnire în statul brazilian Sao Paulo, când a numit preluarea Twitter de către miliardarul american ”o suflare de speranţă” şi l-a numit ”o legendă a libertăţii”.

Atât Lula, cât şi Bolsonaro au folosit pe scară largă Twitter în timpul campaniilor lor. Unii aliaţi ai lui Bolsonaro – inclusiv cel mai votat candidat la Camera inferioară a Congresului, Nikolas Ferreira – au avut conturile suspendate prin hotărâri judecătoreşti după al doilea tur de scrutin, pentru contestarea rezultatelor alegerilor.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed