Antena Meniu Search
x

Video Programul Rabla Clasic 2023. Prima de casare a mașinilor second-hand crește cu 15%

Guvernul se pregăteşte să demareze şi în acest an programele Rabla clasic, plus şi local. Vestea bună vine chiar de la ministrul Mediului care a anunţat şi câteva schimbări importante. 

de Redactia Observator

la 31.01.2023, 16:52

Vezi și

Prima de casare în programul Rabla Clasic va crește cu 15% în 2023. Astfel, dacă ne raportăm la cea din prezent, de 6.000 de lei, asta înseamnă un plus de 900 lei. Un plus pentru care există bani în buget, dă asigurări Tanczos Barna.

De altfel, oficialul spune că va mări bugetul inclusiv pentru maşinile electrice, adică pentru programul Rabla Plus. În pregătire este şi Rabla Local, programul prin care românii îşi pot casa maşinile mai vechi de 15 ani în schimbul unui voucher de 3.000 de lei primit de la primăria de care aparţin şi pe care îl pot folosi după bunul plac. 

Sunt programe care par să-şi fi atins scopul, arată toate statisticile. În 2022, pentru prima dată după mulţi ani, a scăzut numărul achiziţiilor de maşini second hand. De altfel, ministrul Mediului crede că, până la finalul acestui an, peste 250 de mii de autoturisme vechi vor fi scoase din circulaţie. Mult mai devreme decât 2026, ţinta asumată iniţial de Guvern ca România să primească fonduri europene pentru construirea de autostrăzi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Programul Rabla Clasic 2023. Prima de casare a mașinilor second-hand crește cu 15%