Antena Meniu Search
x

"La revedere, Austria!" Un om de afaceri român şi-a anulat vacanţa la schi şi a închis conturile la BCR

Un investitor care deține afaceri în Alba și Hunedoara și-a anulat vacanța la schi și a închis conturile la BCR, după votul negativ pe care Austria l-a dat împotriva României pentru intrarea țării noastre în spațiul Schengen, pe 8 decembrie.

de Redactia Observator

la 09.12.2022, 16:47

Dan Aurel Pricăjan
Investitorul urma să plece în Austria, în teambuilding - Facebook / Dan Aurel Pricăjan

Dan Aurel Pricăjan, directorul general al firmei Aurocar, cu afaceri în zona Hunedoara și Alba, a luat joi decizia de a-și anula vacanța de schi în Austria, ca urmare a votului negativ pentru intrarea României în spaţiul Schengen. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Afaceristul a spus că, pe lângă decizia de anulare a vacanței, a hotârât să-și închidă și conturile la BCR, bancă al cărei acționar principal este Erste Group din Austria. Firma acestuia este dealer pentru mașini Dacia și Renault în cele două județe din Transilvania.

Pe acelaşi subiect

"Nu mai colaborez cu firme austriece. Nu mai alimentez de la OMV, mi-am închis conturile la BCR, mi-am anulat vacanța de schi în Austria. La revedere, Austria, pe o perioadă nedeterminată!", a declarat Dan Aurel Pricăjan.

Afaceriştii români întrerup colaborările cu firmele austriece

Omul de afaceri a completat că sumele plătite pentru un sejur în Austria se ridicau la nivelul miilor de euro, mai ales că urma să plece cu angajații într-un teambuilding.

"Cum ar fi posibil ca după umilința asta să merg să stau cu căciula în mână la ei acolo când sunt atâtea posibilități. Am făcut rezervare în Italia și voi merge acolo cu angajații în ianuarie", a mai spus acesta.

Joi, un alt om de afaceri din Alba, Voicu Vușcan, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din țară, a anunțat că va întrerupe colaborările cu firme austriece ca urmare a opoziției Austriei față de aderarea României la Schengen.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » "La revedere, Austria!" Un om de afaceri român şi-a anulat vacanţa la schi şi a închis conturile la BCR