Antena Meniu Search
x

Ministrul Sănătății din Argentina și-a dat demisia după ce și-a invitat prietenii să se vaccineze anti-COVID la minister

Ministrul Sănătăţii din Argentina, Ginés González García, a demisionat după scandalul privind vaccinarea. Demisia i-a fost cerută de preşedintele Alberto Fernandez, după dezvăluirile conform cărora propunea prietenilor să se vaccineze la sediul ministerului, în loc să meargă la un spital.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 20.02.2021, 11:51

González García
González García - Facebook
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

"Demisionez din funcţia deţinută la cererea dumneavoastră expresă", i-a transmis González García preşedintelui.

El a fost înlocuit de Carla Vizzotti, specialistă în medicină internă de 48 de ani, cunoscută pentru că a negociat vaccinul rus Sputnik V pentru Argentina.

González García, 75 de ani, era în funcţie din 2019.

Scandalul a izbucnit după ce jurnalistul Horacio Verbitsky, 71 de ani, a povestit la un post de radio că s-a vaccinat la sediul ministerului, la indicaţiile ministrului, un vechi prieten.

Argentina a depăşit, vineri, pragul de 50.000 de decese legate de Covid-19, iar peste două milioane de persoane au fost infectate, scrie News.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Ministrul Sănătății din Argentina și-a dat demisia după ce și-a invitat prietenii să se vaccineze anti-COVID la minister