Antena Meniu Search
x

Video Mirul cu care va fi uns Regele Charles al III-lea la încoronare, dus la Ierusalim. Ce conține uleiul sfânt

Mirul care va fi folosit la încoronarea Regelui Charles al III-lea a fost sfinţit la Ierusalim. A fost organizată o ceremonie specială chiar în Biserica Sfântului Mormânt. Acolo, Arhiepiscopul Teofil al treilea şi Arhiepiscopul anglican al Ierusalimului au binecuvântat uleiul sfânt, care a fost parfumat cu esenţe de susan, trandafir, iasomie, scorţişoară şi floare de portocal.

de Redactia Observator

la 05.03.2023, 10:25

Vezi și

Atât Charles, cât şi Camilla, vor fi unşi cu acest mir în timpul încoronării de pe 6 mai. 

Mirul a fost făcut din aceleaşi ingrediente ca şi cel folosit la încoronarea Reginei Elisabeta a doua în 1953, spune Palatul Buckingham, şi se bazează pe o formulă veche de sute de ani. 

Reţeta exactă a uleiului este unul dintre cele mai bine păstrate secrete din Marea Britanie

Uleiul sfânt care va fi folosit la încoronarea regelui Charles al III-lea a fost fabricat în secret timp de opt luni în oraşul Hull din centrul Marii Britanii. 

Mark Hutton, farmacist şi fost pastor, s-a bazat pe o reţetă secretă care datează din secolul al XVII-lea şi din vremea lui Carol I. Potrivit The Telegraph, este o „reinterpretare modernă” a unui ulei imaginat de Moise. Acest ulei, a cărui reţetă este în Biblie, conţine smirnă, scorţişoară şi ulei de măsline. Mark Hutton, în vârstă de 66 de ani, a spus că a muncit din greu la acesta, după orele de muncă, pentru a fi gata pentru încoronarea din 6 mai. A petrecut luni de zile căutând în toată Europa şi în lume ingredientele necesare pentru prepararea uleiului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Mirul cu care va fi uns Regele Charles al III-lea la încoronare, dus la Ierusalim. Ce conține uleiul sfânt