Antena Meniu Search
x

ANM anunță minime de până la -5 grade în București, joi dimineața. Temperaturile scad dramatic în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie anunță o răcire accentuată a vremii în toată țara, până joi dimineața. Pentru zona Capitalei, o prognoză specială anunță minime de minus 5 grade.

de Redactia Observator

la 28.03.2023, 12:57

Vezi și

Vremea se răcește accentuat până joi dimineața în toată țara, au transmis marți meteorologii. Conform unei informări a ANM, până joi, la ora 9:00, vremea va fi rece pentru această dată în toată ţara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative, astfel încât se vor încadra în general între -10 şi 0 grade şi se va produce brumă sau îngheţ la sol.

De asemenea, marţi, până la ora 14:00, este în vigoare avertizarea Cod roşu pentru Carpaţii Meridionali, unde, la altitudini de peste 1.800 metri, se va semnala vânt puternic, cu rafale ce vor depăşi 140 km/h, şi, până la ora 23:00, cea Cod Portocaliu pentru Carpaţii Meridionali şi de Curbură şi Munţii Apuseni, unde, la altitudini mai mari de 1.500 metri, vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de 120-140 km/h, va fi viscol puternic şi vizibilitate foarte scăzută.

Tot până la ora 23:00, este valabilă şi atenţionarea Cod galben în cea mai mare parte ţării, unde vântul va avea local şi temporar intensificări, cu viteze de 50-65 km/h şi izolat peste 70-75 km/h. 

În București, minimele ajung la -5 grade Celsius

În București, de marți până miercuri la ora 9.00, vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros și doar trecător va ploua slab. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 9...11 grade, iar cea minimă de -3...0 grade. Noaptea se va produce brumă.

De mercuri până joi la ora 9.00, vremea se va mențin rece. Cerul va fi temporar noros și probabilitatea de ploaie redusă. Vântul va prezenta intensificări pe parcursul zilei, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de -3...-1 grad, mai scăzută în zona preorășenească până în jurul a -5 grade. Noaptea se va produce brumă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Vremea » ANM anunță minime de până la -5 grade în București, joi dimineața. Temperaturile scad dramatic în toată țara