Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 25 ianuarie 2023. Ninsori în Moldova, Oltenia, Muntenia și Dobrogea

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de marți, 24 ianuarie 2023.

de Redactia Observator

la 24.01.2023, 16:15

Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi variabil în nord-vestul și centrul țării și mai mult noros în rest. Trecător și pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, sub formă de ploaie și lapoviță în Banat, Crișana și pe litoral și predominant ninsori în Moldova, Oltenia, Muntenia și în partea continentală a Dobrogei. Izolat se va forma polei, iar pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 6 grade, iar cele minime între -8 și 2 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali până în jurul valorii de -11 grade. Presiunea atmosferică va scădea în principal dinspre nord și dinspre nord-est, însă la valori relativ mari - de regim anticiclonic.

Prognoza meteo București

Vremea va fi predominant închisă. Nebulozitatea joasă va persista în cea mai mare parte a intervalului și trecător vor fi posibile fulguieli sau burniță. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 1...2 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -2 grade.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

Valorile termice vor fi mai scăzute decât în intervalul precedent și se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil în zona înaltă, dar cu înnorări și ceață la altitudini mai joase, în special în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali, unde trecător și pe arii restrânse se vor semnala ninsori slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Munții Banatului.

Cum va fi vremea în Europa

Că în cele câteva zile precedente, pe continent va fi predominant aspectul închis al vremii; excepția de la această situație se va remarcă în Portugalia și Spania - aflate sub cer senin; iar înnorări temporare se preconizează a fi în nord-estul și în estul Europei, deși în unele locuri din acele zone și mai ales pe relieful jos se va formă ceață (uneori chiar persistentă de cu noaptea până spre amiaza). Totuși, regimul pluvial va fi modest - reprezentat în principal de ploi pe bazinul mediteranean, aproximativ în zona dintre I. Sardinia, nordul Libiei, vestul Greciei și sudul Albaniei; și de precipitații mixte în nord-vest, pe Marea Nordului și în Noirvegia. În restul Europei vor fi precipitații slabe, mai ales sub formă de ploaie și de lapoviță și în general sporadice, aglomerate însă în țările central-estice și în Regatul Unit.

Vânt intens se va observa pe Marea Baltică, în sudul Suediei și al Finlandei, în nord-vestul Rusiei și în țările baltice, în Danemarca, pe Marea Nordului, în Scoția și pe ocean între aceasta și Islanda; la fel, pe Mediterana aproape de Spania și probabil la sud de Grecia și de asemenea pe ocean în largul coastelor portugheze. Va fi și ușor mai rece decât cu o zi înainte - schimbare mai notabilă (deși nu drastică) în nord și în nord-vest decât în alte regiuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea 25 ianuarie 2023. Ninsori în Moldova, Oltenia, Muntenia și Dobrogea