Gabi Balint a împlinit 60 de ani! Ce surpriză i-a făcut Gică Hagi: „Doi țărani”

Gabi Balint a împlinit astăzi 60 de ani și a avut parte de o surpriză uriașă din partea celui mai bun prieten al său, Gică Hagi și fost coleg la Naționala României. Gabi Balint este sărbătoritul zilei de 3 ianuarie, iar Gică Hagi nu putea trece cu vederea un moment atât de special. Iată ce surpriză i-a făcut Hagi lui Gabi Balint!

Hagi l-a vizitat acasă, la Bistrița Năsăud, la Gabi Balint, cei doi pozându-se în costume populare.

„O surpriză inedită la 60 de ani, cum numai Gică poate sa-mi facă… Doi țărani, foști fotbaliști”, a fost mesajul transmis de Balint la această fotografie.

Hagi și Balint sunt prieteni de 40 de ani

Hagi și Balint sunt prieteni la cataramă de peste 40 de ani, de când ambii activau la Luceafărul. Ei au fost colegi de echipă la Steaua și la națională, iar ulterior Balint a fost și secundul lui Hagi.

Gabi Balint este mai mare cu doi ani decât Hagi, la începutul carieri lor, el fiind cel care l-a protejat pe acesta la loturile de juniori.

Gabi Balint a dat 14 goluri pentru Naționala României

34 de selecții și 14 goluri a strâns Gabi Balint pentru echipa națională de fotbal a României.

10 trofee a câștigat acesta în cariera sa de fotbalist, 5 titluri de campion cu Steaua București, 3 Cupe ale României, Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei.

Născut în localitatea Sângeorz-Băi (Bistrița-Năsăud), Balint a avut parte de o surpriză plăcută, fiind vizitat de către fostul său coleg de la echipa națională, Gheorghe Hagi.

Steaua și Dinamo s-au bătut pe Gabi Balint

Balint a dezvăluit că a atras toate privirile asupra sa încă de când avea 16 ani. S-a remarcat împotriva Universităţii Craiova, echipă care şi-a şi dorit să îl transfere.

Am jucat la Luceafărul şi pe finalul junioratului am venit la Bistriţa de câteva ori să joc şi câteva meciuri pentru Gloria, printre care un sfert de finală de Cupa României cu Universitatea Craiova. Ăla a fost meciul meu de referinţă, în care am plecat mai departe la Steaua„, a dezvăluit Gabi Balint la AS.ro LIVE.

Chiar dacă era junior, Balint a fost ofertat de toţi granzii României. Dinamo şi Steaua s-au „luptat” pentru a-l transfera.

Şi Dinamo a fost interesată de mine, şi Craiova, şi Sportul. Până la urmă Steaua s-a mişcat repede, a trimis băieţii… soldaţii m-au luat de la Luceafărul, de la Electroaparataj. Pe tata l-au chemat de la Sângeorz: ‘Băi, m-am trezit cu el în birou, la colonelul Nanciu’. Şi am lămurit-o repede, să semnăm. 

Tata mi-a spus: ‘După părerea mea, Steaua, club militar, disciplină!’. Asta se întâmpla la finalul anului 80, la finalul lunii decembrie. Eu am semnat cu ei, dar m-am prezentat abia la ultimele cinci meciuri din retur, pentru că eram cu juniorii angrenaţi la Campionatul European„, a spus Balint.

Gabi Balint a scris istorie în tricoul Stelei. A cucerit cinci titluri de campion (1985, 1986, 1987, 1988, 1989) şi patru Cupe ale României (1985, 1987, 1988, 1989). I-a ajutat pe roş-albaştri să câştige Cupa Campionilor Europeni şi Supercupa Europei.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Alegeri prezidentiale, in septembrie

România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu

Se împlinesc 20 de ani de când România este țară membră NATO. Cu ocazia acestei zile, Marcel Ciolacu a transmis un mesaj pe rețelele...
Cine va putea beneficia de noul tip de concediu plătit în Romania?

Cine va putea beneficia de noul tip de concediu plătit în Romania?

Camera Deputaților dezbate un proiect de lege care promite să redefinească drepturile angajaților care aleg să participe la studii clinice. Camera Deputaților, prin Comisia pentru...