Joe Biden a semnat legea ce vizează reducerea violențelor cu arme de foc

Joe Biden a semnat sâmbătă o lege ce vizează o reglementare a armelor de foc, cea mai importantă din ultimii aproape 30 de ani, dar care rămâne departe de ambiţiile preşedintelui american, transmite AFP.

‘Chiar dacă această lege nu cuprinde tot ceea ce doresc, ea include măsuri pe care le solicit de multă vreme şi care vor salva vieţi’, a declarat Biden de la Casa Albă, înainte de a se îmbarca spre Europa.

Legea, susţinută de membri ai ambelor partide, democrat şi republican, a fost adoptată vineri cu aplauze de Congres.

Ea instituie noi limitări privind armele şi dedică miliarde de dolari pentru sănătatea mintală şi pentru securitatea în şcoli.

Iniţiativa parlamentară a fost lansată după masacrul de la o şcoală primară din Uvalde, statul Texas, în care au fost ucise 21 de persoane, dintre care 19 copii, şi cel de la Buffalo, statul New York, în care 10 americani de culoare au fost omorâţi într-un supermarket.

Textul prevede întărirea verificării antecedentelor judiciare şi psihiatrice ale cumpărătorilor de arme cu vârste între 18 şi 21 de ani, finanţarea de programe de sănătate mintală şi instaurează un control mai bun al vânzării ilegale de arme.

Măsurile propuse rămân însă foarte departe de ceea ce dorea preşedintele Biden, cum ar fi interzicerea puştilor de asalt.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Oana Sivache, inlocuita de la sefia ASSMB de Nicusor Dan

Oana Sivache, înlocuită de la șefia ASSMB. Nicușor Dan: ”Primarul Bucureștiului...

Primarul Nicușor Dan a înlocuit-o din funcție pe Oana Sivache, director ASSMB, vizată de o anchetă DNA! Vezi în rândurile de mai jos ce...
Romania intra pe data de 31 martie in Spatiul Schengen pe cale aeriana si maritima

România intră pe data de 31 martie în Spațiul Schengen pe...

România intră pe data de 31 martie în Spațiul Schengen pe cale aeriană și maritimă, iar situația se va schimba pentru românii care călătoresc...