Manchester United – Liverpool 0-5. Cea mai drastică înfrângere din istoria de 126 de ani a derby-ului

Publicat: 24 oct. 2021, 21:02, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
Manchester United – Liverpool 0-5. Cea mai drastică înfrângere din istoria de 126 de ani a derby-ului

Liverpool a câștigat cu 5-0 deby-ul cu Manchester United, pe terenul celor din urmă, și le-a administrat acestora cea mai drastică înfrângere din istoria de 126 de ani a confruntărilor directe.

Cele cinci goluri au fost marcate de Keita în minutul 5, apoi de Diogo Jota – 13 și Mohamed Salah în minutele 38, 45+5 și 50. Scorul de pe tabelă a reflectat realitatea din teren, cormoranii având o prestație perfectă, în timp ce gazdele au făcut greșeli mari și nu s-au ridicat la nivelul tradiției acestei confruntări.

Singurele momente notabile bifate de ManUnited au fost unele negative, o ieșire nervoasă a lui Cristiano Ronaldo în prima repriză, pentru care portughezul a luat cartonaș galben și o intrare extrem de periculoasă a lui Pogba în minutul 60 la Keita. Jucătorul de la Liverpool a ieșit pe targă, iar francezul a primit direct roșu.

Partida de pe Teatrul Viselor din Manchester a bifat mai multe momente istorice în statistica confruntărilor dintre cele două echipe rivale. Din 1895 și până astăzi, niciuna dintre cele două echipe nu a reușit să se impună la o diferență atât de mare pe terenul adversarei. În 1946, atât Liverpool cât și Man United au reușit să se impună cu 5-0, dar rezultatele au fost obținute pe teren propriu.

Un alt moment istoric a fost triplă lui Mo Salah. Ultima dată când un jucător reușea să marcheze de trei ori într-o confruntare Liverpool – Manchester United era în 1936, atunci când performanța era reușită de Fred Howe, tot pentru cormorani.

În istoria derby-ului va intra și golul lui Keita din minutul 5. Acesta este cel mai rapid gol înscris vreodată într-o confruntare dintre Liverpool și Man United.

În urma partidei de duminică seara, Mo Salah a devenit primul jucător al lui Liverpool care înscrie în 10 meciuri consecutive și în același timp, jucătorul african cu cele mai multe goluri înscrie în Premier League.