Neymar: „Pele este etern. A transformat fotbalul în artă”

Vedeta echipei de fotbal a Braziliei i-a adus un ultim omagiu celui mai mare jucător de fotbal din lume, despre care spune că „este etern”.

„Înainte de Pelé, „10” era doar un număr. Am citit acea frază undeva, la un moment dat în viaţa mea. Dar această frază, frumoasă, este incompletă. Aş spune că înainte de Pelé, fotbalul era doar un sport. Pele a schimbat totul. A transformat fotbalul în artă, în divertisment.
El a dat glas celor săraci, negrilor şi mai ales: A dat vizibilitate Braziliei. Fotbalul şi Brazilia şi-au ridicat statutul datorită Regelui! A plecat dintre noi, dar magia lui va rămâne. Pele este ETERN!!”, a scris Neymar.

 

Fostul internaţional brazilian Pele, unul dintre cei mai mari fotbalişti ai tuturor timpurilor, a încetat din viaţă, joi, la vârsta de 82 de ani.

Pele era internat în spitalul Albert Einstein din Sao Paulo din data de 29 noiembrie. El suferea din 2021 de cancer de colon. Recent, medicii anunţau că Pele are insuficienţă cardiacă şi renală şi cancerul progresează.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Portul Constanţa se pregătește pentru noua recoltă: Toate drumurile intens circulate...

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa anunță că, în următoarele două luni, adică până la începerea campaniei de recoltare, toate drumurile intens circulate...

Prefectul de Prahova îi face concurență lui Iulian Dumitrescu la preşedinţia...

Virgiliu Nanu, preşedintele PSD Prahova și prefectul județului, îi face concurență lui Iulian Dumitrescu, acuzat de corupţie şi aflat sub control judiciar, la preşedinţia...