20 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăInternaționalMinistru: Şansele Brexitului sunt de 50% dacă Parlamentul respinge acordul premierului May

Ministru: Şansele Brexitului sunt de 50% dacă Parlamentul respinge acordul premierului May

Liam Fox a încurajat deputaţii să sprijine acordul semnat în noiembrie de premierul Theresa May şi omologii săi europeni, spunând că ratificarea sa de către Parlament reprezintă singura modalitate de a fi “100% siguri” că Brexitul va avea loc pe 29 martie 2019.

“Dacă nu vom vota pentru acest text, nu cred că aş da (concretizării Brexitului) şanse mai mari de 50%”, a declarat Liam Fox unul dintre principalii susţinători al ieşirii din UE, pentru Sunday Times.

Acordul cu privire la Brexit între Londra şi Bruxelles nu a fost încă ratificat de parlamentul britanic, unde nu se profilează o majoritate în favoarea textului. Un prim vot prevăzut pe 11 decembrie a fost anulat în ultimul moment de Theresa May pentru a evita un eşec. El a fost amânat pentru a treia săptămână din ianuarie.

Dacă textul va fi respins, “cred că aţi rupe legătura de încredere dintre electorat şi Parlament”, a afirmat Liam Fox. “Ne-ar duce într-un teritoriu necunoscut, cu consecinţe imprevizibile”, a subliniat el.

“Singurul lucru care rupe legătura de încredere dintre electorat şi Parlament este refuzul miniştrilor precum Liam Fox de a avea încredere în alegători, oferindu-le ultimul cuvânt asupra Brexitului”, a reacţionat deputatul Layla Moran, favorabilă organizării unui nou referendum.

Cele mai citite

Netanyahu merge înainte: Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah, în ciuda opoziției internaționale față de un astfel...

Presiunile asupra prețurilor la energia electrică au afectat veniturile Hidroelectrica

Veniturile Grupului Hidroelectrica au înregistrat o reducere de 22 la sută pentru primul trimestru al anului 2024, comparativ cu primul trimestru al anului 2023,...

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...
Ultima oră
Pe aceeași temă