12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInternaționalVice Media riscă să intre în faliment

Vice Media riscă să intre în faliment

Vice Media, compania cu sediul în Brooklyn, care a fost cândva atracția lumii media digitale, se pregătește să declare falimentul.

Depunerea dosarului ar putea avea loc în următoarele săptămâni, a relatat New York Times, citând surse anonime.

Fondată de Shane Smith, a cărui firmă media, care a avut cândva o valoare de aproape 6 miliarde de dolari, Vice era scoasă la vânzare încă de anul trecut.

The Times a precizat că peste cinci companii și-au exprimat interesul de a cumpăra Vice, dar șansele ca o achiziție să aibă loc acum sunt “din ce în ce mai mici”.

Falimentul iminent ar însemna sfârșitul călătoriei nebunești a Vice, în care Smith a căutat să perturbe povestirile tradiționale. Companiile media mainstream, precum Disney, au investit sute de milioane de dolari în viziunea lui Smith.

„Vice Media Group s-a angajat într-o evaluare exhaustivă a alternativelor strategice și planurilor. Compania, consiliul său de administrație și părțile interesate continuă să se concentreze pe găsirea celei mai bune căi înainte pentru companie”, a declarat un purtător de cuvânt al Vice Media pentru Reuters.

În 2017, o rundă de finanțare din partea firmei de private equity TPG a oferit companiei o evaluare de 5,7 miliarde de dolari.

Vice include Vice News, mai multe site-uri web precum Munchies și Motherboard și o agenție de publicitate numită Virtue.

Cu toate acestea, conform majorității estimărilor, Moravurile valorează în prezent o mică parte din această sumă.

În cazul în care Vice va intra în faliment, cel mai mare deținător de datorii al companiei, Fortress Investment Group, ar putea ajunge să o controleze, potrivit Times. În acest caz, Vice ar continua să funcționeze în mod normal și ar organiza o licitație pentru a vinde compania pe o perioadă de 45 de zile, Fortress fiind cel mai probabil cumpărător.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă