10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalVIDEO - Stoltenberg: "Finlanda va adera oficial la NATO în câteva zile"

VIDEO – Stoltenberg: “Finlanda va adera oficial la NATO în câteva zile”

Finlanda va adera la NATO în câteva zile, după decizia Turciei de a ratifica aderarea la alianța occidentală de apărare, a declarat vineri, 31 martie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Parlamentul Turciei a aprobat joi (30 martie) un proiect de lege care permite aderarea Finlandei, în timp ce războiul face ravagii în Ucraina.

Finlanda și Suedia au cerut să adere la NATO anul trecut, ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina. Însă procesul a fost blocat de Turcia și Ungaria. Parlamentele tuturor membrilor NATO trebuie să ratifice noii veniți.

Parlamentul turc a fost ultimul dintre cei 30 de membri ai alianței care a ratificat aderarea Finlandei, după ce legislativul Ungariei a aprobat un proiect de lege similar la începutul acestei săptămâni.

Turcia încă nu a aprobat cererea de aderare a Suediei, vecina Finlandei, despre care Ankara spune că nu a mers suficient de departe în combaterea persoanelor pe care Turcia le consideră teroriști. Cele trei țări au semnat anul trecut un pact pe această temă.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă