Lovitură pentru milioane de șoferi. Plafonarea tarifelor RCA nu se mai face la nivelul anului 2022. ASF a modificat proiectul

ASF a finalizat noul proiect de modificare a tarifelor RCA. Noul plafon este propus să fie la nivelul prețurilor de vânzare din 28 februarie 2023, în loc de 1 martie 2022. Chiar dacă nu reprezintă o reducere față de calculul estimat pe baza celor mai recente tarife de referință, decizia este menită să prevină scumpirea polițelor RCA.

27 mart. 2023, 15:21
Lovitură pentru milioane de șoferi. Plafonarea tarifelor RCA nu se mai face la nivelul anului 2022. ASF a modificat proiectul

Proiectul de plafonare a preţului poliţelor RCA a fost modificat de Autoritatea de Supraveghere Financiară ( ASF ). Proiectul trebuia să intre în discuție în ședința de Guvern de vineri, dar a fost retras de ASF după ce Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) şi Patronatul Industriei Asigurătorilor din România (PIAR) l-au criticat dur.

Citește și: Cum pot fi despăgubiţi în caz de accidente şoferii care au poliţe RCA de la Euroins. Recomandările Fondului de Garantare: „Poliţele rămân în vigoare, asiguraţii au trei opţiuni de despăgubire”

Noul proiect de plafonare a tarifelor RCA prevede ca noul plafon să fie la nivelul prețurilor de vânzare din 28 februarie 2023, în loc de 1 martie 2022.

Principalul scop pe care îl urmărim prin această propunere de hotărâre de Guvern este tocmai protecția consumatorilor. Scopul este să nu crească prețurile la la RCA și urmărim implicit și stabilitatea pieței.

Tarifele de prime maxime se stabilesc prin această propunere la nivelul 28 februarie 2023. Sunt valabile pentru o perioadă de șase luni de la data intrării în vigoare a Hotărârii și se aplică contractelor RCA încheiate de la data intrării în vigoare a HG. NU putem face o propunere retroactivă ”, a spus Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al ASF într-o intervenție telefonică la România TV.