Marcel Ciolacu îşi ia viză pentru SUA: „Scopul demersului este de a coborî rata respingerilor sub 3%”

Premierul Marcel Ciolacu anunţă, vineri, distribuind o fotografie în care apare alături de ambasadorul SUA la Bucureşti, că s-a alăturat alăturat românilor care în aceste zile îşi iau vize pentru Statele Unite.

02 feb. 2024, 11:43
Marcel Ciolacu îşi ia viză pentru SUA: „Scopul demersului este de a coborî rata respingerilor sub 3%”

”M-am alăturat românilor care în aceste zile îşi iau vize pentru SUA, chiar dacă nu intenţionează să călătorească în următoarea perioadă. Scopul demersului nostru este de a coborî rata respingerilor sub 3% pentru a îndeplini astfel condiţiile eliminării vizelor pentru State Unite ale Americii”, a scris, vineri, pe Facebook, premierul Marcel Ciolacu, distribuind o fotografie în careb apare alături de amnasadorul SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec în faţa unui ghişeu.

Premierul afirmă că ”avem un Parteneriat strategic cu Statele Unite puternic”.

”Vă invit pe toţi cei care îndepliniţi condiţiile pentru obţinerea vizei să vă alăturaţi acestei acţiuni. Împreună, putem atinge obiectivul ca din 2025 românii să călătorească fără vize în SUA”, a mai afirmat premierul.

Marcel Ciolacu anunţa, în decembrie 2023, în contextul vizitei pe care o făcea în SUA, că renunţarea la vize şi programul Visa Waiver devin realitate din 2025.

Condiţia esenţială este ca rata de respingere să scadă.

Zeci de mii de români cu vize pentru SUA au primit, în luna decembrie, invitație de reînnoire a documentelor, fără interviu. Acțiunea face parte dintr-o strategie a guvernelor român și american prin care România să intre în programul Visa Waiver în 2025. Rata de refuz trebuie să fie sub 3%. Succesul nu e garantat.

Citeşte şi: Ursula von der Leyen este sigură România şi Bulgaria vor deveni membri deplini ai Schengen în curând! ” Merită. Sunt pregătite”

„Vă contactăm pentru a vă informa că cetățenii români sunt eligibili pentru programul de reînnoire a vizelor fără interviu, ca parte a planului nostru de îmbunătățire și simplificare a serviciilor de viză. Aceasta înseamnă că ați putea fi eligibil(ă) să vă reînnoiți viza fără să trebuiască să vă programați un interviu la Ambasada SUA de la București”, arată invitația electronică primită de mii de români.

Condiția pentru viză fără interviu este să fii în primul rând cetățean român, să vrei să reînnoiești o viză din aceeași categorie cu cea deținută deja, să ai un pașasport valabil și să nu fi avut niciodată probleme cu legea.

În același timp, viza poate fi reînnoită chiar dacă este încă valabilă sau a expirat în ultimele 48 de luni.

Potrivit site-ului Ambasadei SUA, pentru a solicita o viză prin varianta fără interviu, solicitanții trebuie să fie prezenți fizic în România, inclusiv copiii cu vârsta sub 14 ani.

Dacă aceste condiții sunt îndeplinite, solicitantul poate cere reînnoirea vizei prin intermediul paginii web a Ambasadei SUA, expediind documentele prin curier.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, înainte de Congresul PPE, unde se va vedea cu Nehammer: „Intrarea României cu totul, în spaţiul Schengen, este un pas natural, care trebuie să se producă cât mai repede”