Nicolae Ciucă, întâlnire cu Roberta Metsola, preşedinta PE: Miza alegerilor din iunie este păstrarea într-o poziţie fruntaşă a forţelor pro-europene

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a primit miercuri vizita președintei Parlamentului european, Roberta Metsola. În cadrul discuțiilor, președintele PNL a precizat că miza alegerilor europarlamentare din iunie este păstrarea într-o poziţie fruntaşă a forţelor pro-europene, în condiţiile în care, în ultimii ani, în Europa a crescut un val de politicieni şi formaţiuni extremiste.

06 mart. 2024, 12:05

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit cu Roberta Metsola, preşedinta Parlamentului European.

”M-am revăzut astăzi la Bucureşti cu Roberta Metsola, preşedinta Parlamentului European, care participă la congresul PPE. Ideea principală a discuţiei a fost strategia pentru următoarele alegeri europarlamentare. Ca populari europeni, credem că aceasta va fi cea mai bună evaluare a modului în care instituţiile europene abordează problemele curente”, afirmă preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, pe Facebook.

Citește și: Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola: Spaţiul Schengen nu va fi complet până când nu va adera şi România

El arată că ”în ultimii ani, în Europa a crescut un val de politicieni şi formaţiuni extremiste, cu un discurs anti-european iar miza alegerilor din iunie este păstrarea într-o poziţie fruntaşă a forţelor pro-europene”.

”Doar aşa, noul Parlament European şi viitoarea Comisie pot continuă să ia măsuri bazate pe valorile pe care este construită UE”, a subliniat Ciucă.

Citește și: Congres PPE la București. 2.000 de delegaţi din 40 de ţări decid strategia pentru alegerile europarlamentare

”Am discutat şi despre fenomenul îngrijorător al răspândirii dezinformărilor şi manipulărilor pe reţelele sociale. Concluzia noastră este că le putem combate arătând cetăţenilor beneficiile apartenenţei la Uniunea Europeană şi soluţiile pentru depăşirea provocărilor economice din prezent”, a mai spus preşedintele Senatului.