România, ţara maidanezilor. Un copil de 13 ani, pe moped, atacat de o haită de câini în Teleorman. Minorul, transportat la spital

Copilul a suferit răni pe corp, fiind transportat de tatăl său la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri medicale.

24 ian. 2023, 21:28
România, ţara maidanezilor. Un copil de 13 ani, pe moped, atacat de o haită de câini în Teleorman. Minorul, transportat la spital

Un adolescent de 13 ani a fost atacat de şase câini, marţi, în timp ce se plimba cu mopedul în zona comunei Conteşti, judeţul Teleorman, el reuşind să se refugieze într-o curte. Copilul a fost dus la spital de tatăl său, pe drum bărbatul fiind oprit de poliţişti întrucât conducea cu viteză. După ce au aflat motivul, poliţiştii le-au asigurat deplasarea în siguranţă la spital.

Mesajul răscolitor transmis de soţul femeii sfâşiate de o haită de câini în Bucureşti. Ţi se rupe sufletul!
Incidentul a avut loc marţi, când un copil în vârstă de 13 ani, din municipiul Bucureşti, care se afla în vizită la bunici, în comuna Conţeşti, judeţul Teleorman, în timp ce se deplasa pe un moped în extravilanul comunei, ar fi fost atacat de 6 câini comunitari, ulterior acesta reuşind să se refugieze în curtea unei persoane.

Copilul a suferit răni pe corp, fiind transportat de tatăl său la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri medicale.

”Tatăl minorului în timp ce se deplasa în municipiul Alexandria cu autoturismul având semnalele de avarii în funcţiune şi cu viteză a fost oprit de un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Alexandria. În urma discuţiilor purtate cu tatăl minorului şi evaluând situaţia de pericol în care se afla minorul, au asigurat deplasarea în condiţii de siguranţă la unitatea medicală”, a transmis Poliţia Judeţeană Teleorman.

Ulterior, el a fost transferat la o unitate medicală din municipiul Bucureşti pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru neluarea de către proprietarul sau deţinătorul temporar al acestuia, a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, urmând a se propune soluţie legală prin Parchetul competent.

Primăria Sectorului 6 afirmă marţi că potrivit raportul Poliţiei Locale Sector 6, de la începutul anului şi până în prezent, din cele 83 de sesizări trimise către ASPA pentru ridicarea câinilor identificaţi, prinzătorii au sosit doar la 7 dintre ele şi astăzi, la locul tragediei, la ora 9.00, pe câmp erau încă maidanezi, poliţiştii locali sesizând ASPA prin dispecerat. Primăria mai spune că din 2019, ASPA avea doi ani să organizeze Recensământul câinilor fără stăpân şi era obligatoriu să fie gata în doi ani, adică în 2022.

Citeşte şi: Apar mărturii șocante în cazul femeii sfâșâiate de câini în Lacul Morii! Un bărbat care locuiește în zonă a rupt tăcerea: „A fost sfâșiată de câinii de luptă ai mizeriilor de oameni care îi lasă liberi”

ASPA precizează luni într-o postare intitulată Precizări legislative, că în cursul anului 2022, a capturat de pe raza Municipiului Bucureşti aproximativ 1700 de câini, iar cei mai mulţi de pe raza Sectorului 6, respectiv 381. Instituţia mai arată că rolul său este de a captura câinii fără stăpân de pe domeniul public, în timp ce poliţiile locale şi poliţia naţională pot verifica dacă animalele sunt sterilizate şi microcipate, dacă sunt ţinute pe proprietăţi private îngrădite corespunzător, în aşa fel încât acestea să nu aibă acces să iasă pe domeniul public.