Roxana Mărăcineanu a fost aleasă ministru delegat al Sporturilor în noul Guvern francez

Roxana Mărăcineanu, fosta înotătoare olimpică, a fost păstrată în noul Guvern francez. Aceasta va fi ministru delegat al Sporturilor, în cadrul guvernului condus de Jean Castex.

RomaniaTV.net
06 iul. 2020, 19:15
Roxana Mărăcineanu a fost aleasă ministru delegat al Sporturilor în noul Guvern francez

Jean-Michel Blanquer a fost numit ministru al Educaţiei Naţionale, Tineretului şi Sporturilor în noul Guvern francez, iar fosta înotătoare va avea rolul de ministrul delegat al Sporturilor.

Citeşte şi: Roxana Mărăcineanu, ministru al Sportului în Franţa, umilită. Un ziarist a insinuat că ar putea fura banii strânşi pentru o înotătoare

Campioană mondială la 200 metri spate în 1998 şi vicecampioană olimpică în 2000, reprezântând Franţa, Roxana Mărăcineanu a fost numită, la 4 septembrie 2019, ministru al Sporturilor în locul Laurei Flessel, fostă campioană olimpică la scrimă, care a demisionat din motive personale. Fosta înotătoare vicecampioană olimpică, 45 de ani, ministrul sportului din 2018 în guvernul lui Édouard Philippe, va continua și cu Jean Castex prim-ministru.

Dar, pentru că Ministerul Sportului a fost atașat Ministerului Educației, a devenit ministru delegat.

Românca cu dublă cetățenie româno-franceză a devenit în 1998, prima campioană mondială la înot din istoria Franței, obținând aurul la proba de 200 m spate, în cadrul întrecerilor de la Perth. Roxana Mărăcineanu a obținut medalia de argint și la Jocurile Olimpice de la Sydney, iar cariera sportivă și-a încheiat-o în 2004