Silvio Berlusconi a murit. Fostul premier al Italiei avea grave probleme de sănătate

Silvio Berlusconi a murit astăzi, la vârsta de 86 de ani. Fostul premier al Italiei se confrunta cu grave probleme de sănătate, de ani de zile. 

12 iun. 2023, 11:41
Silvio Berlusconi a murit. Fostul premier al Italiei avea grave probleme de sănătate

Silvio Berlusconi, parlamentar Forza Italia, a fost internat de mai multe ori în spital, în ultimii ani, informează BBC.

Fostul afacerist fusese transportat la un spital din Milano, în urmă cu câteva zile. Seniorul din politica italiană a fost tratat pentru o infecție pulmonară legată de leucemia mielomonocitară cronică (LMC).

Starea de sănătate a lui Silvio Berlusconi s-a deteriorat puternic în ultimii ani, cu o operație pe cord deschis în 2016 și numeroase internări în spital de când a făcut COVID-19, în urmă cu trei ani.

Silvio Berlusconi forma un cuplu cu Marta Fascina, o tânără în vârstă de 33 de ani, propulsată în Parlament de către fostul investitor de la AC Milan.

Silvio Berlusconi, personaj emblematic pentru istoria Italiei

De-a lungul timpului, Berlusconi a cochetat cu politica – a fost de patru ori premier, cu fotbalul și cu afacerile în domeniul media. El a fost implicat în repetate rânduri în diverse scandaluri de evaziune fiscală, dar și în scandaluri sexuale.

Partidul lui Berlusconi, Forza Italia, se află la guvernare, alături de Fratelli D’Italia, partidul condus de către Georgia Meloni, premierul statului peninsular.

Gazzetta dello Sport a consemnat decesul celebrului personaj prin mai multe articole emblematice pentru cariera lui Berlusconi. Gazzetta este împânzită de articole despre viața fostului premier.