Un angajat IKEA este cercetat pentru înșelăciune și fals informatic. Cum a reușit bărbatul să fure 440.000 de lei

Un angajat IKEA a furat peste 440.000 de lei, după ce s-a folosit de nenumărați clienți! Astfel, polițiștii au făcut trei percheziții tânărului de 29 de ani. Acesta este cercetat pentru înșelăciune și fals informatic.
Filip Stan
12 apr. 2024, 17:39
Un angajat IKEA este cercetat pentru înșelăciune și fals informatic. Cum a reușit bărbatul să fure 440.000 de lei

Un angajat IKEA a furat peste 440.000 de lei, după ce s-a folosit de nenumărați clienți! Astfel, polițiștii au făcut trei percheziții tânărului de 29 de ani. Acesta este cercetat pentru înșelăciune și fals informatic. Totuși, cum a reușit să păcălească superiorii? Vezi mai jos.

Citește și Ikea, mesaj important pentru clienți. Produs periculos, cu risc de arsuri și electrocutare. Dacă îl aveți, îl puteți returna și primiți banii înapoi

Trei percheziții au fost efectuate, joi, de poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din Sectorul 2, într-un dosar de înșelăciune și fals informatic.

Descinderile au avut loc în București, dar și în județele Buzău și Brăila.

Conform cercetărilor, un bărbat în vârstă de 29 de ani, angajat al centrului comercial IKEA, este vizat de aceste infracțiuni.

Mai exact, din martie 2021 până în noiembrie 2023, angajatul a efectuat 55 de operațiuni de retur de produse sau sume de bani, deși comenzile erau fictive.

De altfel, unele dintre ele erau nereturnate.

Cu alte cuvinte, bărbatul a creat 19 bonuri de vânzare false, iar apoi a făcut actele necesare pentru retur, urmate de nota de plată în baza respectivelor bonuri de vânzare.

În alte 35 de cazuri, angajatul s-ar fi folosit de bonuri de vânzare reale și de datele clienților.

„În 35 de cazuri, bănuitul ar fi efectuat retururi false în baza unor bonuri de vânzare reale, folosindu-se de o aplicaţie care permite accesarea arhivei bonurilor fiscale, prin intermediul căreia ar fi identificat bonuri de vânzare reale pentru produse aflate la limita împlinirii celor 365 de zile, termenul de retur acordat de societate clienţilor săi.

Ulterior, banii aferenţi returului ar fi fost livraţi în conturile unor persoane, diferite faţă de cele care au plasat comenzile iniţiale reale”, au transmis oamenii legii.

Nouă persoane implicate

Mai mult decât atât, în luna noiembrie a anului 2022, angajatul a dat o comandă utilizând aplicațiile centrului comercial și a emis un bon pe numele unei rude.

„Comanda ar fi fost confirmată şi iniţiată în sistemul de operare folosit de societate, apoi, bănuitul ar fi procesat returul comenzii şi ar fi stornat bonul de vânzare, fără a anula însă livrarea comenzilor.

Astfel, prin cele 55 de operaţiuni de retur produse/sume de bani, bănuitul ar fi creat un prejudiciu persoanei vătămate în valoare de peste 440.000 de lei”, adaugă Poliția Capitalei, potrivit Libertatea.ro.

Citește și IKEA urmează să deschidă un al patrulea magazin, în Moldova. Poziţia companiei: „Suntem deja prezenţi în Iaşi”

Prejudiciul a fost adus companiei IKEA. Asta nu este tot, pentru că în tot acest timp, bărbatul a fost ajutat în activitatea ilegală de alte nouă persoane, cu vârste cuprinse între 25 și 57 de ani.

Toți cei vizați au fost duși la audieri. Ulterior, șase persoane au fost reținute, urmând ca aceeași măsură să fie luată și în cazul angajatului IKEA.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Ce să pui în dulceața de căpșuni ca să-i dai un gust divin. Îți va aduce aminte de copilărie
Capital.ro
INTERZIS PRIN LEGE pentru toată lumea. Legea adoptată astăzi, 21 MAI: Să fie sancţionaţi
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Când pot fi scoși banii de la Pilonul II? Ce trebuie să știe cei care au cotizat la pensiile private
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Tavi Colen și Alin Oprea, scandal fără sfârșit. Vorbe grele aruncate de cei doi
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Legea pe care o așteaptă TOATĂ ROMÂNIA. E la un pas de marele vot din Parlament
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
Vârsta de pensionare SE VA MODIFICA la fiecare 3 ani
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'