Un nou accident dramatic în România! Elevă de șapte ani spulberată pe trecerea de pietoni de un pompier care s-a urcat drogat la volan

O nouă situație revoltătoare a avut loc în România. O elevă de opt ani, din Maramureș, s-a zbătut între viață și moarte pe trecerea de pietoni, după ce a fost lovită cu mașina de un pompier drogat.

12 oct. 2023, 17:35
Un nou accident dramatic în România! Elevă de șapte ani spulberată pe trecerea de pietoni de un pompier care s-a urcat drogat la volan

Accident dramatic. Copila plecase de la școală și încerca sa traverseze regulamentar strada pe zona special marcată.

Accident dramatic. Elevă spulberată pe trecerea de pietoni

Accident dramatic. Un tânăr de 24 de ani, pompier la ISU Maramureș de circa opt luni, se afla la volanul mașinii. La un moment dat, fără să fie atent, a accidentat-o pe copila de opt ani. Eleva tocmai plecase de la școală și traversa regulamentar strada pe la trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător.

Citește și Cei 4 români care și-au găsit sfârșitul în tragicul accident din Italia vor fi repatriați. Rudele au anunțat când va avea loc înmormântarea

Mai multe echipaje ale poliției și un echipaj SMURD de la Șomcuța Mare au ajuns la fața locului, iar eleva a fost dusă la Spitalul de Urgență, unde a rămas internată.

Pompierul aflat la volan, originar din Mireşu Mare, județul Maramureș, se afla în timpul liber. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând zero. Totuși, la testarea cu drugtest, rezultatul a ieșit pozitiv la consumul de canabis.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. La nivelul ISU Maramureș a fost declanșată o anchetă internă.

Citește și Noi detalii despre accidentul teribil pe DN 1. Medicul care a murit era anchetat de DNA şi fusese înainte la biserică. Lasă în urmă o soţie însărcinată

Un episod asemănător s-a petrecut în București, cu câteva luni în urmă. Un polițist a lovit mortal pe trecerea de pietoni o fetiță de 11 ani. Raisa şi Marina, două fete de 11 ani, respectiv 13 ani, au fost lovite de o maşină a Poliţiei, pe o trecere de pietoni din sectorul 1 al Capitalei. În urma accidentului, Raisa a murit, iar Marina a fost rănită grav. În autospeciala de Poliţie se afla un singur agent.

În urma verificărilor, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, care instrumentează dosarul accidentului, au stabilit că poliţistul nu se afla în misiune, dar circula cu viteză peste limita legală, avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice. După accident, poliţistul vinovat de uciderea tinerei Raisa a fost plasat sub control judiciar.