VIDEO 130 de ani de istorie au fost îngenuncheați. Morișca de vânt care decora cabaretul parazian Moulin Rouge s-a prăbușit

Imaginea legendarului cabaret Moulin Rouge a fost știrbită, după ce morișca de vânt care decora simbolul parizian a căzut la pământ.

25 apr. 2024, 10:21
VIDEO 130 de ani de istorie au fost îngenuncheați. Morișca de vânt care decora cabaretul parazian Moulin Rouge s-a prăbușit
Morișca de vânt care decora cabaretul Moulin Rouge a căzut

Morișca de vânt care decora cabaretul Moulin Rouge, situat în cartierul parizian Piagelle, a căzut în noaptea de miercuri spre joi, între orele 02.00 și 03.00, potrivit BFM Paris Île-de-France.

Fațada cabaretului parizian a fost avariată de căderea celor patru palete. Mai mult, literele „MOU” s-au desprins și au căzut pe stradă.

Paletele rupte de la Moulin Rouge, acoperite cu o prelată verde, erau încă pe jos, joi dimineața. Din fericire, nu au fost raportate persoane rănite în urma incidentului, au declarat pompierii parizieni pentru BFMTV.

Citește și: Cum arată apartamentul din Paris în care a locuit Karl Lagerfeld. Imobilul va fi scos la vânzare, iar prețul de pornire este de 5,3 milioane de euro

Până la acest moment nu este cunoscut motivul pentru care paletele au căzut. Serviciile de urgenţă au declarat că nu există niciun risc de prăbuşire a clădirii.

Moulin Rouge, o istorie de peste 130 de ani

Franța a avut parte de un moment de respiro între războiul franco-prusac din 1871 și Primul Război Mondial, o perioadă de dezvoltare în care cultura a înflorit spectaculos. În această atmosferă care îndemna creativitatea artistică a luat naștere, la Paris, celebrul Moulin Rouge.

Clubul original, care a ars în 1915, ,a fost fondat în 1889 de Charles Zidler și Jospeh Oller, proprietarii unui alt cabaret parizian cunoscut – Olympia. Aflat în inima cartierului Montmartre, Moulin Rouge a avut un succes uriaș și a devenit rapid simbolul capitalei pariziene.

Cabaretul a fost inaugurat în toamna anului 1889 și și-a creat un renume datorită petrecerilor organizate. Oamenii beau șampanie și dansau pe un ring de dans amenajat în apropierea scenei, ceea ce le permitea să urmărească în același timp și spectacolele.

Citește și: Francezii au dat celebrul pain au chocolat pe micii și sarmalele vândute de o româncă în inima Parisului: „La desert, evident am luat niște papanași”

Dacă ar fi luat naștere într-o altă epocă, poate că Moulin Rouge nu ar fi avut același succes, dar Belle Epoque a fost perioada optimismului general și a exuberanței, facotri care au favorizat apetitul pentru cultură al oamenilor. Montmartre, cartierul boem în care se adunau toți artișii parizieni și europeni, era locul perfect pentru un astfel de loc, care să celebreze arta spectacolului, scrie historia.ro.

Elementul care a asigurat succesul cabaretului cancanul. Inspirat de quadrille, cancanul era un dans vesel, ritmat și aproape indecent, căci dansatoarele își ridicau fustele, spre entuziasmul publicului.