În vârstă de doar 17 ani, David Popovici a fost felicitat de Nadia Comăneci după ce devenit dublu campion mondial la Budapesta (în probele de 100 și 200 m liber).

David PopoviciFoto: KEMPINAIRE Stéphane / AFP / Profimedia

Nadia Comăneci, mesaj pentru David Popovici: „Ne vedem la Paris 2024”

„Zeița de la Montreal” este sigură că David va obține în continuare rezultate uimitoare, următorul mare obiectiv al acestuia reprezentându-l câștigarea unei medalii la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

„Cu ani în urmă am avut deosebita plăcere de a participa la un concurs de natație, la București. Câștigătorul? Nu altul decât micuțul David Popovici.

Felicitări, David - ție, antrenorilor, părinților și Federației - pentru rezultatul fabulos de la Campionatele Mondiale de Natație. După ani de muncă, disciplină și reziliență - e un merit al unei echipe întregi care a fost și este alături de tine.

Succes în continuare, să fii o inspirație pentru generația de astăzi. Cu siguranță ne vedem la Paris 2024” - Nadia Comăneci, pe Instagram.

David Popovici și recordul unic de 49 de ani pe care l-a egalat

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.

Ce urmează pentru David Popovici, după medaliile de aur câștigate la CM Natație

După ce a strălucit la Budapesta, David Popovici va avea câteva zile de pauză, apoi va participa la alte trei competiții importante:

  • Campionatele Europene de juniori de la Otopeni (5-10 iulie);

  • Campionatele Europene de seniori la Roma (11-17 august);

  • Campionatele Mondialele de juniori de la Lima (30 august-4 septembrie).

S-ar putea să te intereseze și:

INTERVIU David Popovici și lecțiile pe care le putem învăța de la un campion mondial- „Speranța este convingerea că poți orice îți propui în viață”