​Pilotul britanic Lewis Hamilton a devenit recordmanul absolut de victorii în Formula 1, după ce s-a impus, duminică, în Marele Premiu al Portugaliei, desfășurat pe circuitul din Portimao.

HotNews.roFoto: Hotnews

Hamilton a obținut a 92-a victorie din carieră și l-a depăşit pe legendarul Michael Schumacher la numărul de victorii. Britanicul a făcut un pas în plus spre al şaptelea titlu mondial la piloţi (l-ar egala astfel pe campionul german).

Podiumul a fost completat de finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes) și de olandezul Max Verstappen (RedBull Racing).

"Le datorez această reuşită celor de la Mercedes, de aici, şi celor de la fabrică. A fost până acum un privilegiu să lucrez cu această echipă. Aş fi putut doar să visez că voi ajunge unde sunt astăzi. Va dura ceva timp până mă voi obişnui. Nu îmi găsesc cuvintele în acest moment", a spus Lewis Hamilton după cursă.

Circuitul Algarve (Portimao) este al doilea din acest an care a intrat în calendarul bulversat de pandemia de coronavirus, după ce nu a mai fost utilizat niciodată pentru un Grand Prix de Formula 1. Primul a fost Mugello în Italia.

MP al Portugaliei, clasament final:

Câștigătorii curselor disputate până acum:

1. Marele Premiu al Austriei - Valtteri Bottas

2. Marele Premiu al Stiriei - Lewis Hamilton

3. Marele Premiu al Ungariei - Lewis Hamilton

4. Marele Premiu al Marii Britanii - Lewis Hamilton

5. "70th Anniversary Grand Prix" - Max Verstappen

6. Marele Premiu al Spaniei - Lewis Hamilton

7. Marele Premiu al Belgiei - Lewis Hamilton

8. Marele Premiu al Italiei - Pierre Gasly

9. Marele Premiu al Toscanei - Lewis Hamilton

10. Marele Premiu al Rusiei - Valtteri Bottas

11. Marele Premiu de la Eifel - Lewis Hamilton

12. Marele Premiu al Portugaliei - Lewis Hamilton.

Următoarea cursă din calendarul Formulei 1 va fi Marele Premiu al regiunii Emilia-Romagna, din data de 1 noiembrie, de pe Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari. Circuitul de la Imola, pe care şi-a pierdut viaţa Ayrton Senna în 1994, nu a mai fost scena unui MP din 2006.