​Mioveni - Rapid, meci contând pentru etapa a 26-a din campionatul României, este programat, vineri, 17 februarie, pe Stadionul Orăşenesc, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Mioveni, echipă care părea retrogradată la un moment dat, şi Rapid, care vine după prima înfrângere a sezonului în Giuleşti, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide ale etapei a 26-a din SuperLiga.

Meciul Mioveni - Rapid a fost programat iniţial pentru luni, 20 februarie, de la ora 20:00, dar LPF a anunţat că meciul a fost devansat cu trei zile, fără a preciza motivul.

Una dintre explicaţii poate fi aceea că liderii galeriei giuleştene au pus presiune pe conducere pentru a muta partida, deoarece luni, de la ora 17:30, echipa de handbal feminin Rapid joacă în Cupa României cu CSM Bucureşti, iar fanii vor să-şi încurajeze echipa la Sala Polivalentă.

Mioveni este pe locul 16, ultimul, cu 17 puncte, dar echipa a avut un parcurs excelent după ce a fost preluată de Nicolae Dică, reuşind două victorii (1-0 pe teren propriu cu Petrolul şi 2-1 în deplasare UTA Arad) şi două egaluri (1-1 acasă cu Sepsi şi 2-2 pe terenul lui U Cluj) în meciurile din 2023.

Chiar şi aşa, Mioveni este cea mai slabă echipă din campionat în meciurile de acasă, unde a bifat o victorie, cinci egaluri şi şase înfrângeri, cel mai bun marcator al echipei fiind Bogdan Rusu, revenit de la FCSB, cu cinci goluri.

Mioveni are şi cea mai slabă defensivă din campionat, cu 39 de goluri încasate, şi al doilea cel mai slab atac, cu 19 reuşite (la egalitate cu FC Argeş; doar U Cluj a marcat mai puţine goluri, 18).

Rapid ocupă locul 4, cu 45 de puncte, la şapte puncte în spatele liderului Farul Constanţa, după ce în ultima etapă a pierdut acasă, 1-2 cu FC U Craiova, pentru prima oară în acest sezon.

Echipa antrenată de Adrian Mutu nu se descurcă prea bine în deplasare, acolo unde a câştigat patru meciuri, a remizat în trei partide şi a pierdut cinci întâlniri, şi dă golgheterul campionatului, pe Marko Dugandzic, care a marcat de 15 ori în SuperLiga.

Giuleştenii au cea mai bună apărare din campionat, cu 22 de goluri încasate, la fel ca CFR Cluj, dar legat de forţa ofensivă (35) doar Universitatea Craiova a marcat mai puţin, dintre primele şase clasate (32).

În meciul din tur, disputat pe 17 septembrie 2022, Rapid s-a impus în faţa celor de la Mioveni pe teren propriu, cu 2-1, goluri marcate de Sefer (38), Luckassen (87), respectiv, Vl. Pop (34).

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Mioveni - Rapid.

Mioveni - Rapid
X2
Cotă
1.28

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol