Real Madrid - Liverpool, meci contând pentru manşa a doua a optimilor de finală din Liga Campionilor, este programat, miercuri, 15 martie, de la ora 22:00, pe Santiago Bernabeu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Real Madrid este cu un pas în sferturile de finală ale Champions League şi doar o catastrofă uriaşă ar mai putea schimba soarta calificării după ce, în prima manşă, pe Anfield, s-a impus în faţa lui Liverpool cu 5-2 (Vini Jr. 21, 36, Militao 47, Benzema 55, 67, respectiv, Darwin 4, Salah 14).

Real Madrid, locul 2 în LaLiga după 25 de etape, la nouă puncte în urma liderului Barcelona, traversează o perioadă mai puţin fastă după victoria de pe Anfield şi în trei meciuri consecutive de campionat disputate pe teren propriu a bifat două remize, 1-1 cu Atletico Madrid şi 0-0 cu Betis Sevilla, şi o victorie, în ultima etapă de campionat, 3-1 cu Espanyol.

Mai mult, în această perioadă echipa antrenată de Carlo Ancelotti a pierdut, tot acasă, în prima manşă din semifinalele Cupei Spaniei, 0-1 cu Barcelona, şi se pregăteşte pentru un nou „El Clasico” (duminică, 19 martie, ora 22:00), de data aceasta în etapa a 26-a din LaLiga.

Real Madrid a acces în optimile de finală din Liga Campionilor după ce a terminat pe locul 1 o grupă cu RB Leipzig, Şahtior Doneţk şi Celtic Glasgow, în care a înregistrat patru victorii, o remiză şi o înfrângere.

Real Madrid a câştigat de 14 ori Champions League, ultima oară în ediţia precedentă, după o finală disputată chiar împotriva lui Liverpool, pe Stade de France din Paris, scor 1-0 (Vini Jr. 59).

Liverpool, locul 6 în Premier League, părea să-şi fi revenit după eşecul din prima manşă cu Real Madrid, dar după un egal, 0-0 în deplasare cu Crystal Palace, şi două victorii acasă, 2-0 cu Wolverhampton şi, mai ales, 7-0 cu Manchester United, a pierdut în ultima etapă de campionat, 0-1 pe terenul ultimei clasate, Bournemouth.

Echipa lui Jurgen Klopp s-a calificat în optimile de finală din Champions League după ce a terminat pe locul 2 o grupă câştigată de Napoli şi din care au mai făcut parte Ajax Amsterdam şi Glasgow Rangers, în care a bifat cinci victorii şi o înfrângere.

Liverpool are în palmares şase trofee ale Ligii Campionilor, cel mai recent fiind cucerit în sezonul 2018-2019, după o finală cu Tottenham, disputată pe Wanda Metropolitano din Madrid, scor 2-0 (Salah 2p, Origi 87).

Cele două echipe s-au întâlnit în trei finale din Champions League, în care Liverpool s-a impus o dată (1981), iar Real Madrid de două ori (2018 şi 2022).

Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Real Madrid - Liverpool.

Real Madrid - Liverpool 1X

Cotă 1,42


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol