Manchester City - Liverpool, meci contând pentru etapa a 13-a din campionatul Angliei, este programat, sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 14:30, pe Etihad Stadium, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Manchester City şi Liverpool se întâlnesc în derby-ul etapei a 13-a din Premier League, cele două echipe ocupând în acest moment primele două locuri ale clasamentului.

Manchester City este lider, cu 28 de puncte, cu doar unul peste Liverpool şi Arsenal, iar în ultimele cinci meciuri din campionat a înregistrat trei victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere (în cea mai recentă etapă a remizat pe terenul lui Chelsea, scor 4-4).

În această perioadă, echipa lui Josep Guardiola a bifat şi două succese în Champions League, în faţa celor de la Young Boys Berna, 3-1 în deplasare şi 3-0 acasă, ân Grupa G, şi cu 12 puncte după patru meciuri este deja calificată pentru optimile de finală ale competiţiei.

Manchester City a câştigat toate cele cinci partide disputate pe teren propriu în acestă stagiune internă (victorii pe linie mai au Liverpool şi Aston Villa, câte şase), iar golgheterul echipei şi al campionatului este Erling Haaland, cu 13 reuşite în Premier League („cetăţenii au cel mai bun atac al competiţiei, cu 32 de goluri înscrise în 12 etape).

Liverpool ocupă locul 2, cu 27 de puncte, şi vine după trei victorii şi două remize în campionat, iar în etapa precedentă s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Brentford, scor 3-0.

În acest interval, echipa lui Jurgen Klopp a bifat un succes şi un eşec în Europa League, 5-1 acasă şi 2-3 în deplasare cu Touluose (este pe locul 1 în Grupa E, cu nouă puncte după patru partide), dar s-a calificat şi în sferturile de finală din EFL Cup (Cupa Ligii Angliei), după 2-1 pe terenul celor de la Bournemouth.

Două victorii, trei rezultate de egalitate şi o înfrângere a înregistrat Liverpool în cele şase meciuri disputate în deplasare în actualul sezon intern, iar cel mai bun marcator al echipei este Mohamed Salah, cu 10 goluri în Premier League („coromoranii” au cea mai bună defensivă din competiţie, cu 10 goluri încasate în 12 etape).

În ediţia trecută de campionat, cele două echipe şi-au împărţit victoriile, fiecare dintre ele reuşind să se impună pe teren propriu, Liverpool în tur, cu 1-0, iar Manchester City în retur, cu 4-1. Tot în sezonul precedent, „cormoranii” au câştigat Community Shield, scor 3-1 la Londra, pe Wembley, pentru ca „cetăţenii” să-şi ia revanşa în EFL Cup, pe teren propriu, scor 3-2.

Echipe probabile

Manchester City: Ederson - Walker, Ruben Dias, Akanji, Gvardiol - Bernardo Silva, Rodri - Foden, J. Alvarez, Doku - Haaland.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Tsimikas - Szoboszlai, MacAllister, Gravenberch - Salah, Darwin Nunez, Luis Diaz.

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Manchester City - Liverpool.

Manchester City - Liverpool


1X
Cotă

1,25

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol