​Cornel Dinu, fostul mare fotbalist și antrenor al echipei Dinamo București, a fost deranjat de afirmațiile făcute de antrenorul Ovidiu Burcă după înfrângerea suferită de „câini” în derbiul cu FCSB (etapa 17 din SuperLiga).

Cornel DinuFoto: Inquam Photos / George Calin

>> VIDEO FCSB, victorie în fața rivalei Dinamo

Ovidiu Burcă: „Dinamo care câștiga campionate a murit. Oamenii trebuie să înțeleagă că trăim o altă eră”

După 0-1 cu FCSB, Burcă a afirmat la conferința de presă că „Dinamo care câștiga campioane a murit” și că „oamenii trebuie să înțeleagă că trăim o altă eră”.

„Încă o dată o spun, sunt unii oameni obișnuiți cu alt tip de rezultate la Dinamo! Istoria acestui club este importantă, iar ei au crescut cu acel Dinamo care câștiga campionate, care avea jucători de valoare, cărora nu le era frică, jucători care aveau determinare, aveau ambiție și agresivitate pe teren! Ei sunt obișnuiți cu acel Dinamo, dar Dinamo ăla a murit!

Noi, anul trecut, am rescris codul genetic al acestui club! Suporterii, nu noi! Istoria lui Dinamo e scrisă acolo și e frumoasă, dar oamenii trebuie să înțeleagă că trăim o altă eră! Trăim o altă epocă! Dacă vrem să ne adaptăm la condițiile actuale, OK! Dacă vrem să trăim în trecut, vom trăi acolo” - Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo.

>> Ovidiu Burcă, neputincios după al treilea eșec la rând suferit de Dinamo

Cornel Dinu, despre situația de la Dinamo: „Trebuie adus exorcistul, fiindcă este Diavolul în casă”

Cornel Dinu, legenda clubului din Ștefan cel Mare, nu este de acord cu aceste declarații și a atacat actuala conducere a lui Dinamo.

„Mă uit și mă crucesc. Dacă nu mai e Dinamo, atunci voi, ăștia cu alba-neagra, 'red and white', ce căutați aici?

Ovidel Burcă a antrenat în 2021 la Rapid II, apoi câteva luni la Slatina, unde echipa a promovat în 'B' cu ajutorul prefectului, după care a venit la Dinamo. Nicolescu nu are nicio treabă cu fotbalul. Sunt doar perorații care n-au nimic în comun cu fotbalul.

O rușine făcută tot de Cornel Țălnar, el îi aduce pe toți ăștia, Cortacero, Șerdean, Nicolescu... Da, poți spune că Dinamo a murit, nu mai sunt acei oameni care știu ce e cu adevărat Dinamo. Niște venetici. Puși pe căpătuială. Ca să-și satisfacă orgolii delirante, că pot face treabă.

Alooo, Dinamo n-a murit niciodată! Aaa, au venit peste el niște morți și-l păzesc, înfundându-l mai adânc în groapă! În istoria lui Dinamo nu au existat niciodată conducători care să nu aibă nicio treabă cu clubul sau cu fotbalul măcar. Unul a avut o mică experiență la Rapid, altul, v-am enumerat, Rapid II și Slatina.

Infernală chestie, toți cei de acolo, de la club, nu au nimic în comun cu atmosfera lui Dinamo! Cu excepția lui Johnnie Culina, care este doar ofițer de presă. La Dinamo e alba-neagra, nu 'red and white', s-au băgat toți acolo ca să-și satisfacă veleitățile de oameni de fotbal. Și ca să se căpătuiască.

În 2008, înainte de derby, Cristi Borcea a adus preotul la stadion. În 2023, după derby, trebuie adus exorcistul, fiindcă este Diavolul în casă!

E normal ca Dinamo să moară, fiindcă la Dinamo s-a pus mereu doar problema rezultatelor. Când pierdeai un meci, era plenară, era nenorocire. Cei de acum n-au treabă cu Dinamo! Erau oameni cu cel puțin 10-12 ani de vechime fotbalistică, de Dinamo, acum sunt oameni ca pleava care conduce societatea românească” - Cornel Dinu, citat de Gazeta Sporturilor.

>> Motivul pentru care Mircea Lucescu nu a stat până la finalul derbiului dintre Dinamo și FCSB

Dinamo se află pe locul 15 în clasament (penultimul), cu 10 puncte adunate în 17 etape. Echipa a ajuns la 11 meciuri consecutive fără victorie în SuperLiga (3 remize și 8 înfrângeri).

Clasament SuperLiga

1. FCSB (31-16 golaveraj) 37 puncte

2. CFR Cluj (31-17) 32p

3. Rapid București (33-20) 30p

4. Universitatea Craiova (25-17) 29p

5. Hermannstadt (24-16) 25p

6. Petrolul Ploiești (21-17) 25p

7. Universitatea Cluj (25-25) 23

8. Farul Constanța (24-28) 22p

9. Oțelul Galați (17-17) 20p

10. Sepsi Sf. Gheorghe (19-20) 20p

11. FC Voluntari (24-31) 20p

12. Poli Iași (19-23) 19p

13. UTA Arad (19-25) 19p

14. U Craiova 1948 (27-31) 18p

15. Dinamo București (9-28) 10p

16. FC Botoșani (18-35) 8p.