Emma Răducanu, câștigătoare la US Open după ce a venit din calificări, a fost felicitată de Regina Elisabeta a II-a şi de premierul britanic Boris Johnson.

Emma RaducanuFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Felicitări pentru victoria ta. Este o performanţă extraordinară la o vârstă atât de fragedă şi o dovadă a muncii şi dedicaţiei tale. Nu am nicio îndoială că performanţa ta extraordinară, şi a adversare tale, Leylah Fernandez, vor inspira următoarea generaţie de jucători", este mesajul Reginei.

Şi premierul Boris Johnson i-a transmis Emmei cât de mândru este de ea: "Ce meci senzaţional. Multe felicitări. Ai dat dovadă de curaj şi talent extraordinar şi suntem foarte mândri de tine".

La doar 18 ani, Emma Răducanu rescrie istoria tenisului: a câștigat US Open (primul titlu din carieră) învingând-o în finală pe Leylah Fernandez (19 ani), scor 6-4, 6-3, după o oră și 50 de minute de joc. Chiar dacă a început turneul de la New York pe locul 150 WTA și a fost nevoită să treacă de calificări, jucătoarea britanică cu origini românești a afișat un tenis complet (lovituri puternice și precise, un serviciu foarte bun), a câștigat 10 meciuri fără să piardă vreun set și a făcut pasul în elita sportului alb.

De știut:

  • Emma Răducanu este prima sportivă din Era Open care câştigă un Grand Slam venind din calificări.
  • Emma Răducanu a devenit prima jucătoare din Marea Britanie câştigătoare a unui Grand Slam după Virginia Wade, în 1977, la Wimbledon.
  • Pentru prima dată în Era Open (atât la masculin, cât şi la feminin), în ultimul act al unui Grand Slam s-au întâlnit două jucătoare care nu se aflau pe lista capilor de serie.
  • Grație parcursului incredibil de la US Open, Emma Răducanu va urca, începând de luni, până pe locul 23 în clasamentul WTA (un salt de 127 de locuri). De cealaltă parte, Leylah Fernandez se va clasa pe poziția 27 (a început competiția pe locul 73).

  • Emma Răducanu va primi un cec în valoare de 2.5 milioane de dolari, în timp ce Leylah Fernandez a câștigat 1.25 de milioane de dolari.

  • Născută în Canada, din tată român și mamă chinezoaică, Răducanu a ajuns în Marea Britanie la vârsta de doi ani. Emma a crescut în Londra și a început să joace tenis la cinci ani.
  • Răducanu, în vârstă de 18 ani, s-a făcut remarcată în iulie 2021 la Wimbledon, unde a atins optimile de finală la prima sa participare la un turneu de Grand Slam.

Citește și:

Emma Răducanu, salt fantastic în clasamentul WTA după ce a câștigat US Open

FOTO Emma Răducanu, marea campioană de la US Open - Simona Halep și mesajul pentru jucătoarea momentului

FOTO Simona Halep, imagine de colecție cu Emma Răducanu: "Timpul zboară"

Emma Răducanu și puternicele legături cu România: De la mâncarea făcută de mamaia până la vizitele anuale la București