Ana Bogdan (ocupantă a locului 108 în ierarhia mondială) a reușit calificarea în sferturile turneului de la Varșovia, competiție de categoria WTA 250.

Ana BogdanFoto: Atsushi Taketazu / AP - The Associated Press / Profimedia

Sportiva noastră a cedat doar patru gameuri (6-0, 6-4) contra jucătoarei Katerina Siniakova (Cehia, 86 WTA).

Victoria a venit după un meci de o oră și 35 de minute.

Jucătoarea noastră a trecut de Siniakova şi anul trecut, în primul tur al calificărilor la Madrid, cu 7-6(7), 7-5.

De știut:

  • Prin calificarea în sferturile de la Varșovia, Ana Bogdan și-a asigurat un cec de $6.200 și 60 de puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • Pentru un loc în semifinale, jucătoarea noastră se va lupta cu învingătoarea partidei dintre Nadia Podoroska (Argentina - 211 WTA) şi Laura Pigossi (Brazilia - 113 WTA).

Gabriela Lee Talabă, aproape de un meci cu Iga Swiatek în optimi

România mai are o reprezentantă pe tabloul principal de la Varșovia, pe Gabriela Lee Talabă.

Locul 146 în lume, Gabriela este lucky loser și s-a calificat miercuri în optimi după ce a trecut, scor 3-6, 6-2, 7-5, de Raluca Georgiana Șerban (reprezintă Cipru, este venită din calificări și se află pe locul 185 în ierarhia WTA).

În optimi, pe Talabă o așteaptă, cel mai probabil, un meci cu Iga Swiatek (lidera WTA). Poloneza va juca cu Magdalena Frech (82 WTA).

BNP Paribas Poland Open are loc în perioada 25-31 iulie, pe zgură, face parte din categoria WTA 250 și are premii totale în valoare de $251.750. Campioana en-titre este Maryna Zanevska (2021), iar principala favorită este Iga Swiatek (1 WTA).