După ce a fost suspendată timp de patru ani din tenis, Simona Halep așteaptă audierile și judecarea cazului său la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Simona HalepFoto: JAVIER ROJAS / Zuma Press / Profimedia

>> Cazul Simonei Halep ar putea fi judecat la TAS mult mai repede - Când ar avea loc audierile

Ion Țiriac consideră că Tribunalul Sport Resolutions a fost nedrept cu Simona Halep

Într-un interviu acordat pentru cei de la EuroNews, Ion Țiriac a subliniat că Tribunalul Sport Resolutions a fost nedrept cu Simona Halep în momentul în care i-a acordat această sancțiune.

„Dacă cineva este pozitiv, este pozitiv. Dar cum putea fi ea pozitivă când era negativă, negativă, pozitivă? Ei bine, pentru Nurofen, vedeți... Deci faimosul TAS, acum Simona trebuie să meargă la TAS, este o regulă că la Jocurile Olimpice, în aceeași zi, a doua zi, trebuie să te evalueze. Și la ora 6 seara, trebuie să dea o hotărâre. Șase avocați, două institute, toți, Federația Internațională, pentru noi este complet corect, fără penalizare.

Simona, acum, ce mai așteaptă? Un an sau mai mult? Pentru că nu asta trebuie ei să facă. Este sau nu este. Și de ce nu au întrebat mai întâi echipa, din punct de vedere legal, să vină la masă, pentru că au o responsabilitate, pentru care sunt plătiți și așa mai departe.

Dar atunci Simona a fost prea atașată de echipă, e meritul ei, dar revenind, e regretabil și e aproape sacrificiul vieții ei. Să ții pe cineva, la 33 de ani, în afara jocului un an și jumătate, asta înseamnă o pedeapsă cu moartea, cu siguranță.

Ea se antrenează. Se antrenează în fiecare zi, înțeleg, dar este complet nedrept. Injust din partea întregii organizații, ce pot să fac? Acesta este motivul pentru care nu am vrut să fiu în niciuna dintre aceste organizații.” - a declarat Ion Țiriac.

TAS a publicat lista tuturor cazurilor pe care le are în agendă în următoarele săptămâni (mai precis până pe 21 martie 2024), iar Simona Halep nu figurează în calendarul forului de la Lausanne.

Totuși, cazul său ar putea să fie judecat în luna ianuarie, conform analistului de tenis Dragoș Suciu.

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep:

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Halep a fost suspendată 4 ani pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP): prezenţa şi uzul substanţei roxadustat în mostra de urină colectată în urma unui test antidoping efectuat la US Open 2022 (1) și neregularităţile din paşaportul său biologic (2).
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.

>> TAS, anunț oficial - Cazul Simonei Halep nu este o prioritate

>> Patrick Mouratoglou își recunoaște vina în scandalul de dopaj al Simonei Halep

>> Ion Țiriac nu are încredere în TAS - Înțepături la adresa Serenei Williams și a lui Patrick Mouratoglou

>> Patrick Mouratoglou, noi declarații în cazul de dopaj al Simonei Halep

>> Numele persoanei care i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat - ITIA motivează suspendarea de 4 ani