A murit Trevor Francis, fostul adversar al Stelei

Trevor Francis A murit Trevor Francis Anglia
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 24 Iulie 2023, 21:36
Data actualizarii: Luni 24 Iulie 2023, 21:40

Trevor Francis, fost atacant important al naţionalei de fotbal a Angliei, a murit la vârsta de 69 de ani după ce a suferit un atac de cord, a anunţat luni familia sa.

Francis şi-a început cariera la Birmingham City în 1970, înainte de a evolua la Nottingham Forest,

Manchester City, Sampdoria, Atalanta Bergamo, Glasgow Rangers, Queens Park Rangers şi Sheffield Wednesday.

 

Francis a devenit primul jucător britanic al cărui transfer s-a ridicat la un milion de lire sterline, în 1979, când s-a transferat de la Birmingham la Forest, pentru care a marcat golul victoriei în finala Cupei Campionilor Europeni împotriva lui Malmo. Echipa din Nottingham a câştigat competiţia şi anul următor.

În primăvara lui 1988, el a jucat pentru Glasgow Rangers împotriva Stelei în sferturile de finală ale Cupei Campionilor Europeni, dubla manşă încheindu-se cu calificarea echipei bucureştene.

"Trevor Francis a murit la vârsta de 69 de ani. A avut un atac de cord în apartamentul său din Spania în această dimineaţă", a indicat un comunicat al familiei fostului atacant.

Francis a antrenat formaţiile Queens Park Rangers, Sheffield Wednesday, Birmingham City şi Crystal Palace. La echipa din Sheffield, el l-a adus pe fundaşul român Dan Petrescu.

Agerpes

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!